Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЄС занепокоєний продовженням боїв на Донбасі

  • 03.10.2014, 14:36
  • 984

Європейський Союз занепокоєний порушенням режиму припинення вогню у східній Україні і зазначає, що припинення вогню є ключем для досягнення політичного врегулювання кризи.

Про це заявила представник голови Європейської дипломатії Кетрін Ештон, пише УНІАН.

"Ми занепокоєні посиленням стрілянини та обстрілу у східній Україні, незважаючи на угоду про припинення вогню, що призвело вчора до трагічної загибелі кількох цивільних осіб біля школи в Донецьку. Багато українських військовослужбовців також загинули в боях протягом останніх тижнів, зокрема, внаслідок тривалого обстрілу аеропорту "Донецьк", — йдеться в заяві.

У зв'язку з цим в ЄС висловили співчуття родинам загиблих і нагадали про необхідність суворого дотримання режиму припинення вогню згідно з Мінським протоколом від 5 вересня і для реалізації Меморандуму від 19 вересня.

"Спостереження за припиненням вогню є потрібним кроком для необхідного відновлення закону і порядку на сході України та з метою запобігання порушенням прав людини і для розслідування тих, які вже відбулися. Нагадуємо, що тривале припинення вогню залишається ключем до успіху в нинішніх зусиллях щодо досягнення стійкого політичного врегулювання на основі поваги суверенітету України та її територіальної цілісності. ЄС готовий підтримати будь-які зусилля в цьому напрямку", — наголошується в заяві.

Схожі новини