Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Черговий хуліган для Кличка

Шенон Бріггс вже кілька тижнів намагається своєю поведінкою затьмарити майбутній бій Кличка і вимагає поєдинку із нашим боксером

Останній американський чемпіон в суперважкій вазі Шенон Бріггс зізнався, вже придбав авіаквитки в німецький Гамбург, де 6 вересня відбудеться поєдинок між чемпіоном за трьома версіями українцем Володимиром Кличком і обов’язковим претендентом за версією IBF болгарином Кубратом Пулєвим, і збирається й надалі продовжувати провокації на адресу абсолютного чемпіона. 42-річний американець не втомлюється допікати Володимирові за кожної нагоди. Після словесних випадів у тренувальному залі Бріггс перейшов до провокативних дій.

Нещодавно він вирішив влаштувати сцену під час трапези Кличка-молодшого. Американець увірвався до ресторану, де обідав українець, почав їсти з його тарілки і ображати його. У відповідь на це Кличко облив хулігана водою, внаслідок чого американець втратив самовладання і охороні довелось його вивести.

Упродовж перших шести днів відеозапис цієї майже бійки між Володимиром Кличком та Шеноном Бріггсом зібрав на YouTube понад чотири мільйони переглядів. Американець відразу ж прокоментував інцидент у своєму стилі: «Щойно я тебе побачу, я відразу дам тобі в морду. Твій товстун підкрався до мене ззаду і схопив мене. Це круто. Я навіть порізав ногу об твою скляну щелепу. Нікого не цікавить твій бій із Пулєвим, а про нас говорить уже весь світ. Давай зробимо це!» Як виявилося, під час сутички у ресторані американець порізав руки та ноги об бите скло посуду, яке опинилося на столі та підлозі. Бріггс навіть змушений був побути якийсь час у лікарні.

Наразі Володимир Кличко завершив початкову підготовчу фазу до поєдинку проти обов’язкового претендента на титул IBF болгарина Кубрата Пулєва у Флориді і вилетів на спаринг-сесію в одне із тірольських селищ в Австрії. Втім, очікується, що Бріггс діставатиме нашого боксера і в Європі. Американець зізнався, що збирається надалі провокувати Кличка, зокрема в ході прес-конференції, відкритого тренування і зважування. А поки свої «погрози» Бріггс переніс у свій профіль в Instagram.

Сам Володимир не в захваті від витівок американця і зовсім не збирається через це переривати підготовку до бою із болгарином. А щоб божевільний Бріггс знову несподівано не псував нерви нашому боксерові, Кличко вирішив посилити свою безпеку. Команда Кличка найняла для Володимира додаткову охорону в особі професіонала Джорджа. Той вже супроводжував нашого чемпіона, коли Володя готувався до бою з Девідом Хеєм у 2011 році. Менеджер Кличка Бернд Бенте пояснив, що спочатку це було смішно, але зараз витівки американської «Гармати» є небезпечними.

Нагадаємо, після поразки від Віталія Кличка 16 жовтня 2010 року Шеннон Бріггс був госпіталізований до реанімаційного відділення університетської клініки міста Гамбурга. В лікарні в Шенона Бріггса діагностували переломи стінок орбіт обох очей, пошкодження зв’язок і м’язів руки. Майже чотири роки після того бою американець не виходив на ринг взагалі. Аж поки у квітні цього року не відновив свої виступи. Впродовж трьох місяців Бріггс встиг провести три переможні бої, хоча суперники у нього були відверто не найсильнішими. Втім, це дозволило йому увійти до топ-15 у рейтингу WBА, тож відтепер він може претендувати на бій із Володимиром. Слід згадати, що поза рингом американець полюбляє займатися акторством і вже навіть встиг знятися у кількох фільмах. Тож показові витівки у нього виходять добре.

Загалом, це вже не вперше боксери-суперваговики намагаються своєю хуліганською поведінкою викликати на бій когось із братів Кличків або вивести їх із рівноваги перед самим протистоянням. Згадати хоча б витівки Дерека Чисори. Минулого року перед боєм Володимира із росіянином Олександром Повєткіним саме британець виконував роль зухвалого хулігана.

Чисора нібито зчинив бійку під час відпочинку Володимира на Ібіці. Британець тут же поспішив похвалитися своєю сутичкою із нашим боксером у соціальних мережах. Втім, сам Кличко-молодший невдовзі пояснив, що розмахує кулаками тільки в ринзі. Для Чисори це була не перша витівка. Два з половиною роки тому на зважуванні перед поєдинком з Віталієм він несподівано дав ляпаса українцеві, а потім на ринзі ще плюнув в обличчя Володимирові. Втім, це не змусило нікого з братів дати волю кулакам. А після того бою з Віталієм Чисора ще й зчинив бійку із іншим британцем, Девідом Хеєм. Брати відреагували на хуліганство своїх візаві відкритим листом до боксерської громадськості і закликали всіх боротися із неприпустимою поведінкою спортсменів. Втім, ця проблема, на жаль, залишається актуальною і досі.

Схожі новини