Передплата 2024 «Добрий господар»

Байден: "Америка на боці України і готує санкції Росії"

  • 16.07.2014, 13:26
  • 818

У телефонній розмові Байден сказав, що Сполучені Штати Америки налаштовані і надалі рішуче підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України, повідомляє прес-служба президента України.

США також будуть діяти наполегливо для формування солідарної позиції з Євросоюзом, зазначив Байден.

Порошенко ж повідомив, що у переговорах із лідерами більш ніж 10 країн за останні дні він отримав запевнення у повному розумінні та підтримці кроків, які він здійснює.

"У нас народжується нова армія і нова країна. Україна бореться за демократію, солідарність і свободу. Тому сьогодні підтримка надійних друзів є для нашої держави справжньою цінністю", — заявив Порошенко.

Байден повідомив Порошенку, що на тлі ескалації українського конфлікту Вашингтон та його союзники в Європі працюють над новими санкціями щодо Росії, передає DW.

За словами американського політика, США та європейські країни обговорили той факт, що з боку російського уряду не припиняється підтримка сепаратистів, цитує повідомлення Білого дому Reuters.

Питання санкцій проти Росії планується порушити на брюссельському саміті ЄС 16 липня.

Як повідомляє агентство dpa, обговорюють замороження рахунків та заборона на в'їзд на територію Євросоюзу для більшої кількості російських політиків та функціонерів, а питання економічних санкцій, на яких наполягають США, поки що не виноситимуть на порядок денний.

Схожі новини