Передплата 2024 «Добра кухня»

Керівництво Євросоюзу чекає від Порошенка на реформи

  • 03.06.2014, 20:16
  • 978

Керівники Європейського Союзу привітали Петра Порошенка з перемогою на виборах президента України та нагадали, що чекають від нової влади України на реформи

"Процес виборів та їхній результат підкреслили сподівання українського народу на демократію, добробут, єдність та стабільність", — написали Порошенку президент Європейської Ради Герман ван Ромпей та голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

"Україна опинилась перед суттєвими викликами, особливо що стосується безпеки", — наголосили очільники керівних органів Євросоюзу у листі переможцю дострокових президентських виборів в Україні. Як повідомляє інформаційна агенція dpa, вони також висловили упевненість, що нове керівництво України здійснюватиме політичні та економічні реформи.

Згідно з оприлюдненими Центральною виборчою комісією даними, Петро Порошенко набрав на виборах 54,7 відсотка голосів. 3 червня Порошенко на засіданні Верховної ради України склав депутатські повноваження у зв'язку з обранням його президентом України. Очікується, що вступ Порошенка на посаду глави держави відбудеться 7 червня.

Джерело: dw.de

Схожі новини