Передплата 2024 «Добра кухня»

ЄС обнулив близько 98% мит для України

  • 15.05.2014, 14:22
  • 747

Заходи діятимуть до 1 листопада. Єврокомісія сподівається, що до цього часу буде підписано угоду про вільну торгівлю з Україною, яка є частиною Угоди про асоціацію, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За оцінками ЄС, угода про вільну торгівлю може заощадити Україні близько 500 мільйонів євро на рік на митах.

Нагадаємо, 21 березня Україна підписала політичну частину Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Сторони також підписали додатковий документ, так званий завершальний акт, згідно з яким тимчасове, до затвердження в парламентах України і країн-членів ЄС, виконання політичної частини угоди розпочнеться негайно.

Економічна частина набуде чинності після завершення виборчого процесу в Україні, в проміжку між літом 2014 і початком 2015 року. Додатковий документ може бути підписаний навіть у відсутність лідерів, на технічному рівні.

Європейський Союз також в односторонньому порядку відмовився від будь-яких зборів на експорт українських товарів до ЄС і відстрочив питання зі зняття цих зборів із товарів, які надходять на територію України.

Як повідомлялось, 3 квітня Європейський парламент ухвалив рішення Єврокомісії про зниження мита для українських товарів, що експортуються до ЄС.

Нагадаємо, раніше президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляв про намір Брюсселя в односторонньому порядку ввести в дію положення зони вільної торгівлі з Україною в частині імпорту товарів.

Окрім того, рішення Євросоюзу про скасування в односторонньому порядку митних тарифів для українського експорту 22 квітня набуло чинності.

Схожі новини