Передплата 2024 ВЗ

Спостерігачі ОБСЄ: "Найтяжчими були перші вісім годин полону"

  • 04.05.2014, 13:26
  • 830

Підполковник чеської армії Йозеф Пршеровскі, один із восьми іноземних членів затриманої у Слов’янську групи ОБСЄ, розповів, в яких умовах їх утримували сепаратисти в Слов'янську

Розповідаючи про свої враженнями про "гостювання в народного мера" В'ячеслава Пономарьова, чеський офіцер назвав найтяжчими в полоні перші вісім годин, повідомляє яєЕспресо.Радіо Свобода.

"Найгіршими були перші вісім чи десять годин, зі зав’язаними очима нас супроводжували і до туалету. В усіх затриманих вилучили шнурівки від взуття і перевірили, чи не маємо чогось у черевиках. Потім усім зав’язали очі й руки і завели до підвалу. Приміщення, де утримували членів групи ОБСЄ, було невелике, приблизно 15 на 30 метрів. Також було холодно, не більше 8 градусів. Спати ми не могли, глина, три лампочки — і це все. Думали про все: і про родину, і про те, що назовні можемо й не дістатись", — розказав чеському телебаченню ?T24 Йозеф Пршеровскі.

Зняли пов’язки з очей і розв’язали руки затриманим тільки через вісім-десять годин. Могли побоятися можливих наслідків для здоров’я, вважає Йозеф Пршеровскі. Як спроби тиску чи залякування групи чеський офіцер називає пересування затриманих до іншого приміщення, а також попередження про наступ українських військових сил на місто Слов’янськ.

Схожі новини