Передплата 2024 «Добрий господар»

США:"Росія " монументально бреше " про події в Україні і " спонсорує " насильство на Донбасі"

  • 03.05.2014, 00:50
  • 1 006

США жорстко засудили Росію на Радбезі ООН.

Росія " монументально бреше " про те, що відбувається в Україні. Про це заявила представник США в Радбезі ООН Саманта Пауер під час позапланового засідання цієї структури, яке триває в Нью -Йорку, зазначає "ТСН".

Пауер підкреслила, що насильство на Донбасі відбувається за спонсорства Росії. Тому заяви про " стурбованість " Москви є недоречними. " Росія не повинна хвилюватися, тому що Росія створює цю ситуацію", — заявила Пауер.

"Уряд України з самого початку домагався мирного врегулювання ситуації", — підкреслила вона.

Пауер згадала про Крим і зазначила, що терпіння влади України є безпрецедентним. " Україна демонструє неймовірну стриманість. Україна виконала всі рекомендації ООН. 63 дня Україна йшла шляхом миру. Росія з дня на день йшла шляхом війни, — заявила Пауер. — Українська відповідь розумна, пропорційна, яка була б здійсненна в будь-якій з наших країн. Уявімо, що частину Росії захопила інша країна. Виявила б Москва таку стриманість ? ".

" В аналогічній ситуації ми б зробили це раніше", — додала вона, маючи на увазі проведення АТО.

Пауер зазначила, що РФ загрожує територіальній цілісності України. На її думку, кримські події повторюються. " І сама криза за участю Росії", — вважає Пауер.

Вона додала, що не існує ніяких фактів погрози Києва російським громадянам. Зате є загроза від Росії, яка намагається заявити, що на Донбасі потрібні її " миротворці ". Миротворці можуть бути тільки від ООН, підкреслила Пауер.

Схожі новини