Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Уряд Латвії вперше очолить жінка

  • 06.01.2014, 22:19
  • 850

Президент Латвії Андріс Берзіньш схвалив кандидатуру Лаймдоти Страуюми на посту прем'єр-міністра країни і закликав її сформувати новий уряд

Після офіційного затвердження парламентом Страуюма, що раніше займала пост міністра землеробства, стане першою в історії Латвії жінкою-прем'єром. Її кандидатуру на цей пост висунула найбільша в республіці партія Єдність, повідомляє DELFI.

Раніше сьогодні зі Страуюмой зустрілися всі потенційні партнери з правлячої коаліції (альянс націоналістичних партій Все для Латвії та Вітчизні і свободі / Рух за національну незалежність Латвії, Партія реформ), які висловили їй свою підтримку.

Про те, хто увійде до нового уряду, поки інформації немає. Сама Страуюма відмовилася говорити про це, зазначивши, що списку нових міністрів у неї немає «ні в сумці, ні на столі». Втім, джерела ЗМІ вже повідомили, що свої посади збережуть міністр культури Даце Мелбарде і глава МВС Ріхард Козловскіс.

На посту глави уряду Страуюма змінить Валдіса Домбровскіса, який у листопаді минулого року пішов у відставку, взявши на себе політичну відповідальність за загибель 54 людей в торговому центрі Maxima в Ризі.

21 листопада там сталося обвалення. Спочатку в будівлі обвалився дах, а після прибуття рятувальників звалилася одна зі стін. За однією з версій, причиною НП стало те, що на даху торгового центру складались будівельні матеріали. У пресі також висловлювалися припущення, що ще на етапі проектування та будівництва були допущені помилки.

Джерело: Lenta.ru

Схожі новини