Передплата 2024 «Добра кухня»

«Довідка – фальсифікат. Аліна Паш – шахрайка!»

Нацвідбір на пісенний конкурс «Євробачення» знову відзначився гучним скандалом...

Нікого вже не дивує, що майже щороку під час Національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення» трапляються скандали. Однак цьогоріч був не просто «скандальчик»... Вибухнув скандалище, сморід від якого не лише поширився Україною, а й дійшов до організаторів конкурсу. Тож Україну тепер можуть навіть дискваліфікувати.

А все через те, що пере­можниця Нацвідбору Аліна Паш не лише порушува­ла правила перетину кордону з анексованим Росією україн­ським Кримом, а й під час війни, 2017 року, поїхала до Москви. І там як правдива «вата» стала до знимки на Красній площі…

Дивно, чому напередодні На­ціонального відбору спеціальна комісія цього не побачила й до­пустила Аліну Паш до участі?! Люди, які працюють у цій комісії, маючи гіркий досвід зі співач­кою MARUV, мали б уже не на­ступати на ті самі граблі.

У зв’язку з інформацією про можливе підроблення наданої командою Alina Pash довідки про перетин кордону з Кри­мом “Суспільне” звернулося до ДПСУ.

“Державна прикордонна служба України проаналізувала інформацію, що була поширена Суспільним мовником України про документ, начебто наданий відомством фізичній особі для представлення в рамках відбору на «Євробачення», – повідомив речник Держприкордонслуж­би Андрій Демченко. – По­відомляємо: нам не відомо, що це за документ, опублікований мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювався та під таким номе­ром нікому не надавався”.

Громадський діяч, політич­ний експерт Андрій Смолій обурений вчинком виконавиці. «Паш, на вихід! Вона сфаль­сифікувала довідку! Державна прикордонна служба не вида­вала переможниці Нацвідбору на «Євробачення-2022» співачці Аліні Паш довідку про законний перетин кордону України через КПВВ “Чаплинка” 2015 року... Довідки, яку показало “Суспіль­не”, не існує! Довідка, про яку брехала Паш, – фальсифікат! Відповідно до цього, вимагає­мо зняти Паш з конкурсу. Аліна Паш, крім того, що порушила закон, іще й брехала на всю кра­їну!».

«Той випадок, коли вояж у столицю агресора “пересирає” круту пісню з класним потрібним змістом та добрим виконанням, – вважає українська акторка Ірма Вітовська. – Чому існує ця хвороба – “відсутність яєць”? Скільки треба грошей, щоб не принижувати своїх та свою кра­їну?» .

«Фальшива довідка – це вже не про­сто зашквар. Розбиратися з цим мають правоохоронні органи, – впевнена про­дюсерка Олена Мозгова. – Керівни­ки каналу та наглядової ради роблять заяви… І це ясно, щось же вони мають відповідати людям на запитання “чому не можна було перевірити 8 учасників на дотримання всіх норм і правил від­бору до самого відбору?”. Для чого ви там взагалі всі потрібні, якщо ви навіть елементарне не в стані зробити?! За 20 мільйонів гривень, не ваших власних, а грошей платників податків, ви могли б все перевірити заздалегідь і не паплю­жити країну на весь світ? І ще, цей дєя­тєль в журі (Лодигін. – Г. Я.) має чи сам піти у відставку, чи ви там його маєте попросити це зробити! Бо “люди з гір”, а я так само себе такою вважаю, можуть і трембітою по дупі надавати за такі су­дження і оцінки, які він собі дозволяв в ефірі. А взагалі, я б відмінила цю норму з 50 відсотків голосування журі! Нехай обирає народ, хто має їх представляти на пісенному конкурсі. Звісно, з прозо­рим голосуванням і результатами, які не будуть ховати в “трусєлях” і розказу­вати, кому “закрити рот”, а кому “нє по­ложено”.

Однак, попри те, що суспільство до­відалося про ганебний вчинок Аліни Паш, міністр культури та інформа­ційної політики Олександр Ткачен­ко налаштований миролюбно. “Талано­вита виконавиця, – сказав Ткаченко на пресконференції 15 лютого. – Мені не хотілося б, щоб ми як країна втратили можливість вкотре поборотися за пер­ші місця. Сподіваюся, все обернеться найкращим чином”...

Чи братиме Україна цьогоріч участь у «Євробаченні-2022», стане відомо найближчим часом. Є ймовірність, що замість Аліни Паш на «Євробачення» поїде гурт Kalush Orchestra, який на На­цвідборі посів друге місце. “Чи можли­во, що Україну на «Євробаченні» пред­ставлятиме Kalush Orchestra? Так, якщо оргкомітет прийме таке рішення. Якщо перше місце було з шахрайством і його дискваліфіковують, відповідно, пере­можцем стає інший”, – пояснив голо­ва правління “Суспільного” Микола Чернотицький. За його словами, він звернеться до правоохоронних органів щодо надання командою Аліни Паш під­роблених документів.

Читайте також: Цей відбір має бути останнім, коли щось вирішували «професійні судді»

Схожі новини