Передплата 2024 «Добра кухня»

Підозрюваного у вбивстві студентки визнали осудним

Батьки загиблої дівчини одразу запідозрили, що той симулює

Київський міський центр судово-психіатричної експертизи провів незалежну судово-психіатричну експертизу щодо Нестора Л., якого звинуватили у вбивстві 19-річної студентки Дарії Косенок.

Експерти визнали, що хлопець “міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними”. Це означає, що він є осудним і невдовзі постане перед судом.

Львівські експерти-психіатри мали сумнів щодо психічного здоров’я підозрюваного. Тому рекомендували проведення додаткової судово-психіатричної експертизи. Відтак, за клопотанням батьків дівчини, було призначено незалежну експертизу у Києві.

Жорстоке убивство сталося у Львові, в орендованій квартирі, що на вул. Личаківській, 29 березня 2021 року. Зловмисник завдав дівчині численних ударів ножем у груди, серце та легені. Дарія родом з Кам’янського, що за 40 кілометрів від Дніпра. У Львові навчалася в Університеті ім. Франка. З Нестором дівчина зустрічалася близько року. Він — із Житомирської області. Дарія хотіла розірвати ці стосунки через агресію хлопця.

Торік мама загиблої Дарії, пані Ганна Косенок, розповідала, що Нестор може симулювати свій стан. 20-річний хлопець захоплювався психологічною літературою. Напам’ять цитував Ніцше…

Як розповів журналістці “ВЗ” батько загиблої дівчини, Андрій Косенок, до 15 лютого підозрюваний перебуватиме у психіатричній лікарні, а далі його переведуть у СІЗО. Засідання Личаківського районного суду заплановане у Львові на 8 лютого. Слідство у цій справі ще триває. Прокурори мають повідомити про підозру.

Читайте також: «У Даші були квитки на руках, мала їхати додому. Як він заманив її на ту квартиру?»

Схожі новини