Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Демчишин: «Справу проти мене сфабрикували СБУ та ДБР»

Ексміністр вважає, що справа носить суто політичний характер

Ексміністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин вважає, що відкриту проти нього кримінальну справу сфабриковано СБУ та ДБР на замовлення Офісу президента України і незабаром буде закрито.

«Справу, яку сфабрикували проти мене СБУ та ГБР, пошили білими нитками з Офісу президента. Вона носить суто політичний характер, і я розумію, що їх цікавить зовсім не моя скромна персона. Тут, до речі, видно і слід Коломойського. Це в нього таке „тонке почуття гумору“, щоб у такий спосіб вітати з днем народження», — цитує Демченка «Інтерфакс-Україна».

Демчишин наголосив, що не бачить нічого незаконного у купівлі вугілля в українських шахт.

«Щодо юридичної складової: вона не витримує жодної критики. Тому що апріорі не може бути нічого незаконного в тому, що держава купувала вугілля в українських державних шахт із рахунками на контрольованій території та зі сплатою податків до українського бюджету», — йдеться у коментарі.

«В цілому, я пишаюся досягненнями нашої команди в енергетичній сфері. Спершу ми врятували країну від віялових відключень та енергетичної катастрофи, уготованої нам Кремлем. А потім змогли відмовитися від російського газу, від російської електрики та від російського антрациту», — каже ексміністр.

Демчишин висловив сумнів у професіоналізмі нинішнього керівництва сферою енергетики.

«А що тепер? А судді хто? Ті, хто не забезпечив достатніх запасів, ні вугілля, ні газу до зими. Ті, хто заради „аварійної допомоги“ готовий зробити рукостислим маріонетку Путіна Лукашенка? Ті, хто поставив країну на межу енергетичної катастрофи? А нам усім залишається лише на Бога сподіватися, щоб дарував теплу зиму та не застудив Україну сибірськими морозами», — вважає ексміністр.

На його думку, відкрите провадження необхідне владі для відволікання уваги. «Ця справа завершиться так само безславно, як розвалилися багато інших „рейтингових“ справ за останні два роки. Така ж фальсифікація. Час нас розсудить. А поки що збанкрутіла влада дилетантів намагається від свого управлінського провалу відвернути увагу нехай і порожніми, але гучними кримінальними справами».

«Зазвичай, найбільш шумно у них по п'ятницях, коли справу підганяють, щоб Слуги розповідали про нього на вечірньому ток-шоу. Хоча за останні роки я, як свідок у різних справах, не раз відвідував правоохоронні органи, ніхто й ніколи не поставив мені жодних запитань у вугільній справі, і очевидно, що підозру фабрикували на замовлення і нашвидкуруч», — підсумував Демчишин.

Нагадаємо, 12 листопада правоохоронці повідомили Демчишину про підозру у сприянні терористичній групі чи терористичній організації. Він обіймав посаду міністра енергетики з грудня 2014 року до квітня 2016 року. За інформацією Служби безпеки України, зазначений чиновник упродовж грудня 2014 — лютого 2015 року видав низку наказів, якими призначив на посади державних підприємств, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України, представників терористичних організацій «Л/ДНР».

Схожі новини