Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Убивця прострелив груди та живіт

У центрі Стрия убили місцевого мешканця Івана Гарбича

Близько 12-ї години ночі, 5 липня, у центрі Стрия (на вул.1 листопада) у житловому кварталі застрелили 40-річного місцевого мешканця Івана Гарбича. Убивця стріляв із вогнепальної зброї двічі. За кількасот метрів від місця вбивства — поліцейський відділок…

«5 липня близько опівночі до поліції надійшло повідомлення про тіло чоловіка без ознак життя, виявлене на перехресті вулиць Вокзальної та 1 листопада у місті Стрий, — повідомила, зокрема, поліція. — Правоохоронці встановили особу загиблого — ним виявився 40-річний мешканець райцентру. На тілі були виявлені вогнепальні поранення в ділянках грудей та живота».

У поліції наразі не повідомляють, чи поліцейські затримали ймовірного вбивцю. Одразу після події у місті оголосили спецоперацію із розшуку нападника.

Як розповів журналістці «ВЗ» близький товариш Івана Гарбича, пан Володимир, мотив вбивства ще не встановлений. Розглядаються кілька версій. «Його застрелили фактично впритул, у спину. Опівночі. Він повертався додому. Камер відеоспостереження у цьому місці немає, — каже пан Володимир. — Сам вчинок — дуже агресивний та емоційний, убивство скоєне у публічному місці».

Іван Гарбич був дуже дрібним підприємцем. Ніяких фінансових проблем (боргів) не мав. Свого часу разом з братом возив з Польщі спеції та інші товари. Чоловік був учасником Майдану. Не був одружений і не мав дітей. У нього є сестра та мама.

«Останнім часом через карантин вони за кордон не їздили. Якийсь період він допомагав мені у бізнесі, зокрема, на будові. Я його знаю дуже давно, — веде далі пан Володимир. — Це людина спокійна, з ним посваритися було практично не реально. Душа компанії. Чудовий кухар. Чуйна людина».

«А чому не одружився?» — запитую. «Не склалося, — каже пан Володимир. — Розглядається версія, що у нього була жінка, з якою Іван мав конфлікт. Але робити поспішні висновки не має сенсу». «Чи могли його убити через помсту або ревнощі?» — запитую. «Могли», — вважає товариш загиблого.

Схожі новини