Передплата 2024 ВЗ

«Вам потрібен ремонт? Чи хочете побачити мене у костюмі й краватці?»

Шахраї розсилають львів’янам листівки з пропозицією зробити в їхньому будинку ремонт

Львівська міська рада попередила містян про те, що у місті діють шахраї. Так званий Європейський благодійний фонд у рамках «програми» «Євроінтеграція України — місто Львів — спадщина ЮНЕСКО» розсилає львів’янам листівки з інформацією про те, що власники квартир можуть зробити у будинках безкоштовний ремонт.

«Ліві» ЛИСТІВКИ надійшли львів’янам поштою у за­адресованих конвертах, але без вказаних прізвищ. Місь­ке управління охорони історичного середовища наголошує, що не має нічого спільного з цією вигаданою програмою, і закликає мешкан­ців бути уважними і не підписувати жодних паперів. Посадовці вже на­писали заяву у поліцію та СБУ.

До речі, шахраї пропонують не лише халявний ремонт квартир, а й реставрацію брам, ремонт дахів, під’їздів, фасадів, встановлення у квартирах індивідуального опа­лення, металевих дверей з домо­фонами, енергозберігаючих сві­тильників тощо.

Такі листівки шахраї надсилають львів’янам. Чиновники уже звернулися до правоохоронних органів та просять людей не підписувати жодних документів!
Такі листівки шахраї надсилають львів’янам. Чиновники уже звернулися до правоохоронних органів та просять людей не підписувати жодних документів!

Журналістка «ВЗ» зателефо­нувала по одному з вказаних те­лефонів. Чоловічий голос одразу запитав, за якою адресою мій бу­динок. Я відповіла, що наразі хочу все розпитати про безкоштовний ремонт.

— Наш експерт до вас прийде, все пофотографує, — говорить мій співрозмовник. — Порахуємо, скільки грошей потрібно на ре­монт. Усю інформацію відправляє­мо у центральний офіс.

— А де цей центральний офіс?

— Може, вам ще сказати, скіль­ки грошей має центральний офіс…

— А вам яка з цього вигода? — за­питую.

— Європа не хоче співпрацю­вати з державними установами, лише з благодійними фондами — такими, як ми! Європа в рамках євроінтеграції допомагає країнам, які опинились у складному стано­вищі. Нам заборонено співпрацю­вати з державними установами. А то гроші з державних установ зни­кають, а результату ніякого. Ми по­рахуємо, скільки буде коштувати ремонт, — до копійки! Вкрасти вам нічого не вдасться…

— Та я і не думала нічого крас­ти…

— Ми до вас у квартиру не має­мо права зайти. Хочете — можете самі все сфотографувати і «кину­ти» нам у вайбер.

— А за якою адресою ваш фонд?

— Ви не перша, яка про це питає, — обурюється мій співрозмовник, говорить нервово. — Вам ремонт потрібен? Чи ви хочете на мене по­дивитися — у костюмі та краватці? Не думайте, ніхто мільйонів про­сто так вам не буде перераховува­ти. Треба знати, який будинок, які проблеми… Надумаєте — телефо­нуйте.

Схожі новини