Передплата 2024 «Добра кухня»

У Моршині планують щепити 70 відсотків дорослого населення

Уряд вирішив провести тут експеримент – зробити місто «зеленою зоною»

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив втілити у життя пілотний проєкт із вакцинації Моршина — з метою зробити курортне місто «зеленою» зоною. МОЗ України підтримало пропозицію мера Моршина Руслана Ільницького і депутатів міськради — зробити щеплення усім жителям і працівникам курорту.

Надіслали від мерії відповідного листа. Ініціативу підтримали Міністер­ство розвитку територій і Секретаріат Кабміну. 17 квітня вакцина прибуде до Моршина, і той, хто зареєструвався на щеплення раніше, вже у суботу отри­має дозу вакцини. Як відбуватиметь­ся процес, журналістці «ВЗ» розповів мер Моршина Руслан Ільницький.

— Сподіваюся, Моршин стане од­ним з тих курортних міст, які неза­баром зможуть безпечно приймати гостей. Вакцина вже в дорозі, — каже Руслан Ільницький. — У понеділок, 19 квітня, у місті відбудеться повно­масштабна одночасна вакцинація всіх верств населення — жителів нашого міста і тих, хто тут працює, яким випо­внилося 18 років.

— Чи довелося переконувати лю­дей у потребі вакцинації?

— Звісно! У нас було спілкування і через Інтернет, і через місцеве теле­бачення. Фахівці, у тому числі пред­ставники Львівського обласного ла­бораторного центру, розповідали про важливість і безпечність вакцинуван­ня. Очікуємо, коли почнеться кампанія вакцинування, ми досягнемо бажаного результату — 70% дорослого населен­ня. Щоправда, у минулі тижні ми гово­рили про вакцину, яка була на той час, тобто Covishield (AstraZenecа), а зараз йдеться про вакцину китайської фір­ми Sinovac (назва вакцини CoronaVac). Моршинців уже від суботи, 17 квітня, почнуть щепити цією китайською вак­циною. На думку фахівців, вона нічим не гірша від AstraZenecа.

— Тобто вакцини вистачить для всіх?

— Для нас зарезервовано для всьо­го дорослого населення. Для того, щоб вийти на 70% дорослих, нам по­трібно трохи більше 2400 вакцин. Ми не враховували дітей до 18 років. У да­ний час відбувається запис на поне­ділок-вівторок (19−20 квітня. Г. Я.), причому досить активно.

Схожі новини