Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Юнак зарубав багатодітну листоношу

Звірячий злочин скоєно у місті Сарни. Листоношу зі села Немовичі, яка розносила людям газети та пенсії, знайшли мертвою. Її порубали сокирою просто на подвір’ї, куди поспішала, щоб вчасно віддати бабусі гроші…

Світлані Набухот­ній було 43 роки. Вона давно працю­вала листоношею. Люди шанували поштарку, бо була дуже привітною та людяною. «За нею пла­че вся вулиця», — зітха­ють бабусі. Їм невтямки, за що таку добру люди­ну можна було так по-звірячому позбавити життя.

На слід убивці вийшли дуже швидко. Виявило­ся, життя поштарки по­збавив онук бабусі, якій жінка принесла пенсію.

— Світлана завжди старалася рознести гро­ші завидна, — розповідає сестра загиблої Оль­га Лукащук. — Коли не встигала, здавала їх. Бо ж самі розумієте — ризик. Була дуже обачна. Але це її не вберегло…

Ольга Лукащук, сестра загиблої листоноші, тримає фото Світлани Набухотної. Фото НТН
Ольга Лукащук, сестра загиблої листоноші, тримає фото Світлани Набухотної. Фото НТН

Усе сталося серед бі­лого дня. Світлана за­йшла на подвір’я до од­нієї з пенсіонерок. Там її зустрів 17-річний онук господині. Жінка запи­тала, чи баба вдома. Від­повів, що не знає, мов­ляв, зайде в хату разом із поштаркою і гляне, чи старенька є. Жінку про­пустив наперед. Коли листоноша повернула­ся до хлопця спиною, той взяв сокиру й вда­рив жінку в потилицю. Коли впала — став руба­ти обличчя, завдаючи удару за ударом. Тоді со­киру заховав під ліжко в будинку, а сам поїхав ка­татися на велосипеді.

Закривавлену листо­ношу на подвір’ї поба­чила сестра підозрюва­ного. Вона з дорослими викликала «швидку». Та медики вже нічим не змогли бідолашній зара­дити — була вже у стані агонії.

Тим часом правоохо­ронці взялися за пошук убивці. Сумку з гроши­ма, яка зникла з місця події, знайшли за кілька кілометрів на території одного із місцевих під­приємств. Невдовзі за­тримали і юнака, який вже зізнався у вбивстві. На запитання, навіщо убив, Олександр відповів з усмішкою: «Треба були гроші»…

На що? Відповіді не було. Хлопець встиг ку­пити лише пляшку води, а вкрадених 18 тисяч гривень тримав при собі, захованими в одя­зі.

Відомо, що хлопець уже мав проблеми із за­коном. Через крадіжки йому навіть дали термін «умовно». Та це нічого його не навчило. Сусі­ди відгукуються про ньо­го вкрай погано. Кажуть, красти почав давно — по­бував чи не в кожній хаті на своїй вулиці.

— Він — хворе дитя, — тихцем кажуть. — Має розлади психіки. Мати вдруге вийшла заміж, малого не дуже гляділа. І не лікувала. Ріс при бабі, але що вона могла йому зробити, як він геть не­адекватний? По ньому давно тюрма плаче.

Мати з вітчимом нічо­го про Сашу не говорять. Лише лаються, як хтось будь-що починає допи­туватися. Поводяться дуже агресивно.

Нарікання на пору­шення психіки хлопця — не просто слова. Як ви­явилося, Олександр стоїть на обліку у психі­атра. Тож у рамках кри­мінального провадження призначено судово-пси­хіатричну експертизу.

Після смерті Світла­ни сиротами залишило­ся шестеро дітей. Най­меншій донечці 11 років. Вона голубиться до ба­бусі й все допитується: «Чи ти будеш мене так любити, як мама?». У від­повідь — лише ридання.

Поховали листоношу у закритій труні. Тепер усі з острахом чекають вироку суду. Уже знають, що «довічне» убивця не отримає точно, оскільки є неповнолітнім. Пере­живають, аби він узагалі не був неосудним…

Схожі новини