Передплата 2024 «Добрий господар»

“Приєднатися до політичних кіборгів для мене почесно...”

Фронтовий волонтер Маруся Звіробій балотуватиметься у народні депутати. Головним суперником буде “людина олігарха”

Легендарна військова інструкторка, громадська активістка Маруся Звіробій вирішила взяти участь у довиборах у парламент. Свою кандидатуру планує виставити на Галичині — у Надвірнянському в/о № 87, який «звільнився» після того, як мером Надвірної став нардеп-мажоритарник від «Слуги народу» Зіновій Андрійович (а отже — повинен здати мандат парламентарія).

Рішення іти у Верховну Раду у Марусі Звіробій, за її словами, народилося після усвідомлення того, що на своєму волонтерському рівні зробити щось для демократії в Україні вона уже не може. Маруся каже про розгул владної диктатури, судилища над патріотами (зокрема, «справа Шеремета»), репресії проти бізнесу, покривання корупціонерів.

«Якщо нема можливості боротись, то не хочу створювати видимості боротьби — то не моє, — пояснила своє рішення активістка. — Я — штурмовик. Поїхала у штаб „Європейської Солідарності“, зустрілася з Петром Порошенком. Він погодився надати можливість поборотися на парламентських виборах кандидатом від „Європейської Солідарності“. Саме в „ЄС“ я маю найбільшу кількість побратимів. Приєднатися до політичних кіборгів було би почесно для мене. А мої права народного депутата будуть відкриті всій нашій ветеранській, волонтерській, патріотичній спільноті. Жодного дня я не зійшла зі шляху оборони своєї держави! Спробую ще здобути для вас додаткові інструменти впливу на ситуацію. Я — не ідеальна. Але я боєць за нашу державу. І ви у мене — бійці! Нас у Верховній Раді, вочевидь замало…»

Маруся Звіробій прогнозує, що під час виборчої кампанії (вона розпочнеться, у наступному році, коли відповідне рішення ухвалить ЦВК) на неї виллють «вагони бруду». Мовляв, робитимуть це «за гроші Коломойського». Натяк зрозумілий. Експерти кажуть, що по цьому округу балотуватиметься колишній нардеп Олександр Шевченко — номінальний власник «Буковеля», близький соратник скандального бізнесмена Ігоря Коломойського. Тож для перемоги «людини олігарха» буде використано всі ресурси. У тому числі дезінформаційні. Очікується, що до цього залучать відомий своїм «лайнометанням» телеканал, власником якого є Коломойський…

Маруся каже, відразу після оголошення про намір балотуватися проти неї розпочали поширювати компромат. За «роботу» взялися деякі прикарпатські сайти, за якими стоїть Олександр Шевченко. Але у Звіробій є і вірні союзники у Надвірній Серед них — родичі військового моряка Андрія Ейдера (одного із 24-х, які побували у російському полоні). Родина Ейдерів пообіцяла волонтерці свою підтримку, і вже розпочала роз’яснювальну роботу серед дезорієнтованих земляків.

Схожі новини