Передплата 2024 «Добра кухня»

До агресора Путіна на поклін

кличе їхати українську владу член проросійської фракції у Верховній Раді Рабінович

Чи не щодня п’ята колона Кремля засвідчує свою ак­тивну присутність в Україні. Не відсиджується, не хова­ється, а нахабно наступає, атакує мізки наївних укра­їнців, одурманює їх ретран­сляцією щораз нових ідей «русского міра». Минулого понеділка вкотре відзначив­ся один із таких «ретрансля­торів» — народний депутат із фракції «Опозиційна плат­форма — За життя» Вадим Рабінович.

На погоджувальній раді парламенту цей сорат­ник Медведчука запро­понував керівництву Верховної Ради сформувати делегацію з українських депутатів для учас­ті у «Параді перемоги» у Москві. «Наші батьки і діди стояли пліч- о-пліч, захищаючи і Москву, і Київ, і Львів, — сказав Рабіно­вич. — І в День перемоги ми по­винні стояти разом!». А згодом у коментарі для цифрового те­леканалу, який займає таку ж проросійську позицію, попере­див: якщо представники укра­їнської влади не поїдуть на цей парад, то «ми (члени „ОПЗЖ“) самі туди поїдемо — чого б це нам не коштувало».

Напередодні Рабінович роз­повідав у соцмережах про свою приватну поїздку до рідних у Москві. Але замість того, щоб похвалитися внуками, показав селфі на тлі мавзолею Леніна. Того, що неподалік резиденції російського президента. Схоже, саме там Рабінович отримував інструкції щодо поїздки україн­ських політиків на День перемо­ги у Москву…

На деструктивну ініціативу Рабіновича про вояж до росій­ської столиці спікер парламен­ту Разумков не відреагував ніяк. Зате дали оцінку їй представни­ки партії «Європейська Солідар­ність». У заяві цієї політсили ска­зано:

«Європейська Солідарність» обурена пропозиціями народ­них депутатів від «Опозиційної платформи — За життя» сфор­мувати парламентську делега­цію для участі у так званому па­раді у Москві 9 травня 2020 року — святковому марші армії, яка здійснює збройну агресію про­ти України. Така ініціатива від п’ятої колони є цілком прогно­зованою та очікуваною. Реван­шисти все вище підводять голо­ву, а влада дивиться на це крізь пальці…

Вважаємо, що вже настав той момент, коли президент Воло­димир Зеленський має чітко пу­блічно заявити, чи припускає він свою участь у так званому пара­ді перемоги у Москві 9 травня 2020 року. Президент і його по­літична сила мають повідомити суспільству, чи збирається він їхати на парад у Москві і доєд­натися до делегації реваншис­тів із «ОПЗЖ». Адже керівництво «Слуг народу» поблажливо по­сміхалось під час антиукраїн­ського провокативного виступу Рабіновича. Не хочеться віри­ти, що для «Слуг народу», наро­ду, який стікає кров’ю у боротьбі з Росією, неприйнятність учас­ті України в путінському побєдо­бєсії не є очевидною і залишить­ся без їх публічної реакції".

Пропозиція Рабіновича ви­глядає особливо блюзнірською з огляду на вівторкові обстрі­ли проросійськими бойовиками українських позицій на лінії роз­межування. У зв’язку з цим член фракції «ЄС» Олексій Гончарен­ко заявив: «Зеленський дивить­ся в очі Путіну, а треба стежи­ти за руками. Саме тому стали можливими усі ці висловлюван­ня про святкування Дня перемо­ги разом з агресором у Москві. Я вже запропонував Рабіновичу навідатися у Золоте. Там зараз такий парад, що він на все життя запам"ятає…».

Свою оцінку заявам «голуба миру» Рабіновича дав і колишній директор Українського інститу­ту національної пам’яті Володи­мир В’ятрович:

«Парад 9 травня у Москві на Красній площі — це свято росій­ської зброї. Тієї самої, якою досі вбивають українців. Для Путіна важливо говорити про перемогу у Другій світовій війні для того, щоб приховати нинішню агре­сію проти України. Для того, щоб приховати, що нині Росія є тим агресором, який руйнує мир, який руйнує світ. Через це участь будь-кого з українських політиків у цьому святі Владімі­ра Путіна може бути потракто­вано тільки як зраду».

Схожі новини