Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Те, за що боролися українці, йде прахом, – Сенцов прокоментував обмін полоненими

Український режисер Олег Сенцов наголосив, що Україна повинна повертати своїх людей, "але не ціною паплюження цінностей". Також він нагадав, що не всі українці будуть звільнені з в'язниць ОРДЛО.

«Сьогодні, якщо нічого не зірветься, станеться обмін. Частина наших полонених повернеться додому. Але тільки частина. Не всі хлопці будуть звільнені навіть з ОРДЛО — хтось залишиться у руках бойовиків», — написав він у Facebook.

Сенцов нагадав, що кримські татари та інші українські політв'язні і надалі сидітимуть у російських в'язницях. «Невинні. За це Україна віддасть справжніх вбивць: російських найманців, харківських терористів та п'ятьох беркутівців», — наголосив режисер. «Цей крок позбавляє нас головного — справедливості. За цю справедливість ми стояли на Майдані та змогли перемогти. За цю справедливість ми боремося і надалі, проти окупантів: хтось поклав свої голови, хтось сидить в окопі, хтось — у в'язниці», — додав він.

Сенцов запевнив, що дуже радий за повернутих людей та їхні родини. «Країна повинна повертати своїх героїв, але не ціною паплюження цінностей, за які ці герої билися. Бо вони не скажуть спасибі за те, що справа розстрілу людей на Майдані не була закінчена хоча б вироком винним. Що майже через шість років ми почали повертатися у ту точку, з якої все почалося. Що те, за що боролися українці, йде прахом», — зауважив він.

Схожі новини