Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Обміняю депутатський годинник на апартаменти у столиці»

У Верховній Раді «застукали» нардепа з хронометром за 138 тисяч доларів

Від зміни парламентських скликань «понти» обивателів будівлі під куполом не змінюються. Ні мільйонерські автівки під Верховною Радою не переводяться, ні любителі брендового одягу, до непристойності дорогих годинників і сумочок із крокодилячої шкіри з депутатських коридорів не «вивітрюються». Що для одних — вульгарщина та марнотратство, для інших — статус.

Судячи з ціни хрономе­тра на його руці, нардеп з «Опозиційної платфор­ми — За життя» Володимир Кальцев свій статус, схоже, шейхівськими мірками оцінює. Вартість аксесуара, який «за­пеленгував» у депутата фото­кореспондент «Апострофа» Олександр Гончаров, у голо­ві не вкладається. Майже 138 тисяч доларів, або 3,4 мільйо­на гривень за нинішнім курсом! Не Breguet, а цілий «наручний» капітал, якого вистачило б на придбання розкішних апарта­ментів у Києві.

У кандидатському «досьє» на сайті ЦВК зазначено, що до депутатства Кальцев працю­вав аналітиком у ТОВ «Компа­нія «Александр». Парламент­ський мандат отримав вперше, раніше депутатствував хіба що у Запорізькій міській раді — то з «регіонівським» партквит­ком, то під прапором «Нашо­го краю». Тепер у нього «ксива» «соняхової» партії Медведчука-Бойка-Рабіновича.

Крім партійних посвідчень і дорогих аксесуарів, у Кальцева ще одна пристрасть є — полю­вання. Ні, не на зайчиків чи качок, а теж «статусне»: Кальцев полю­бляє сафарі. «Слава» про крива­ве хобі запорізького товстосума розійшлася соцмережами, коли активісти правозахисної орга­нізації UAnimals оприлюднили фото, на яких Кальцев позує з убитими левами, антилопами, страусами. Розвага для багатіїв, які летять в Африку постріляти по тваринах, не з дешевих: сума у прайсах стартує від тисячі до­ларів за добу…

Серед нардепів дев’ятого скликання, які вже встигли вигу­ляти у Верховній Раді свої доро­гі наручні «цяцьки», Кальцев на­разі — поза конкуренцією. Хоча «понтову» компанію йому є кому скласти. Під приціл журналіст­ських фотокамер потрапив ча­сомір колишнього губернатора Одещини, а нині — нардепа з гру­пи «За майбутнє» Ігоря Палиці. Фотокор видання «Страна» за­знимкував давнього соратника олігарха Ігоря Коломойського з Rolex Daytona на руці. Така мо­дель із корпусом з білого золо­та коштує щонайменше 26 тисяч доларів (у перерахунку на грив­ні виходить 647 тисяч). Її розро­бляли спеціально для професій­них автогонщиків.

За Rolex звіряє час й екс­мер Мукачева, позафракцій­ний нардеп Василь Петьовка. Щоправда, у нього дешевша модель, ніж у Палиці, — за 15 тисяч «зелених».

Претендент на сходинку між Кальцевим і Палицею у «годин­никовому» рейтингу — пред­ставник «Опоплатформи — За життя» Віталій Борт. Його Cartier Ballon Bleu Chronograph men’s Watch поповнив фотоко­лекцію дорогих депутатських аксесуарів. Сума у ціннику на таку модель — 25,5 тисячі дола­рів. Ремінець хронометра ви­готовлений зі шкіри алігатора.

Порівняно з «наручниками» перелічених вище нардепів го­динники за п’ять тисяч «баксів», в яких у Верховній Раді красу­валися «слуга народу» Артем Дубнов (до депутатства — лі­кар-стоматолог) та позафрак­ційний Ігор Молоток (був де­путатом і минулого скликання), виглядають так собі — навіть не «середнячками».

Схожі новини