Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Остап Семерак прийняв запрошення мера Червонограда балотуватися по 124 округу

Міністр екології та природних ресурсів України, львів’янин Остап Семерак, буде балотуватися до парламенту по 124 одномандатному виборчому округу. Відповідні документи до ЦВК він подав учора

«Здав документи до ЦВК. Буду балотуватися по 124 виборчому округу на моїй рідній Львівщині. Із Сокальщиною мене пов’язують і родинні зв’язки і робочі моменти. Ви, напевно, знаєте, що балотуватися по цьому округу мене запросив мер міста Червонограда Андрій Залівський, і я з честю приймаю це запрошення», — сказав Остап Семерак.

Нагадаємо, ще місяць тому, під час робочої поїздки міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака до Червонограда, де він інспектував виконання ходу робіт з реалізації проектів екологічних інвестицій в рамках Кіотського протоколу в Червоноградській районній лікарні, до нього звернулися шахтарі з проханням посприяти погашенню заборгованості із заробітної плати. Тоді він пообіцяв, що пояснить Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману неприпустимість такої ситуації. Прем’єр-міністр дослухався і минулого тижня зібрав нараду за участі мера Червонограда Андрія Залівського та представників шахтарів ДП «Львіввугілля». Наразі шахтарі вже отримали 50 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати.

Довідка. Згідно з ч. 6 ст. 59 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» Центральна виборча комісія не пізніш як на п'ятий день з дня прийняття документів, передбачених частинами першою або другою статті 55 цього Закону, приймає рішення про реєстрацію кандидата у депутати в одномандатному окрузі або про відмову у його реєстрації.

Довідка «ВЗ»

Семерак Остап Михайлович, 47 років. Народився і виріс у Львові. Фізик та політолог за освітою. Політик за покликанням. Закінчив у 1994 році у Львівський державний університет імені Івана Франка, а у 1998 році Національний університет «Києво-Могилянська академія».

Народний депутат України двох скликань.

Міністр Кабінету Міністрів України (з 27 лютого по 2 грудня 2014 року). Був серед тих, кого на цю посаду делегував Майдан. Міністр екології та природних ресурсів України (з 2016 року — дотепер). Активний учасник трьох Майданів — Революції на граніті, Помаранчевого і Революції гідності. Прихожанин Української греко-католицької церкви.

Автор Постанови КМУ (2015) про заборону ввезення на територію України російських книжок. Співавтор книги «Абетка українського політика» (1997).

Одружений. Дружина Орися Семерак — лікар. Має сина студента та дочку-школярку. Вільно розмовляє англійською мовою. Любить джаз.

Схожі новини