Передплата 2024 ВЗ

Тимошенко космічною принцесою стала, Гройсман — багатодітним батьком нації…

Заради рейтингів — хоч у вогонь, хоч у воду, хоч пальцем у каблучку

Пригадуєте колись популярний гумористичний журнал «Єралаш» із пісенькою-заставкою: «Дєвчонкі і мальчішкі, а также іх родітєлі, вєсьолиє історії увідєть нє хотітє лі…»?

Чим сильніше в Україні виборами пахне, тим більше наші «достойники» на героїв «Єралашу» «змахують». У боротьбі за руку і серце електорату (головно — за руку, яка ставитиме галочку у бюлетені) такі сценки розігрують, що і без Зеленського можна виборчий «95 квартал» створювати. У гонитві за «рейтинготворним» піаром претенденти на булаву (або на крайняк — депутатський значок) бояться не смішними чи навіть огидними бути, а непомітними. Ось і створюють наввипередки інформаційні картинки за принципом «головне — щоб тираж був». Чому Володимиру Гройсману не варто повертатися задом до Юлії Тимошенко? Що й куди попросила вставити Михайла Добкіна Неля Штепа? Як Олег Ляшко «тьолок» за два дні до власного весілля батогом хвицяв? Найцікавіше — у добірці політичного «Єралашу» від «ВЗ».

Помиляється той, хто думає, що на президентських і прем’єрських руках мозолі не водяться. Ще й які водяться! У Петра Порошенка і Володимира Гройсмана пальці від ножиць ледь не пухнуть. Школи, дитсадки, фельдшерські пункти, дороги, тунелі, мости… Президент із прем’єром змагаються, хто більше парадних стрічок перед камерами «настриже» й у кого фото- та відеозвіти з подій ефектніші. Порошенко не лише картинкою, а й звуком «бере». Де ходить, там «Ще не вмерла…» заводить. Скоро на президентських піджаках відбиток руки залишиться — так завзято Петро Олексійович до серця прикладається. Одна річ — Гімн на офіційних заходах, урочистостях, спортивних подіях. Але коли президент виконує його під церковними куполами (як це було після молитви за Україну у Кафедральному соборі іспанського Альмудена), — це перебір.

Після перегляду «високоповажних» Facebook-сторінок розумієш: в Україні потрібно негайно ще один День захисту дітей запроваджувати — День захисту дітей від політиків і чиновників. Після міністерської заборони вішати у навчальних закладах портрети державних вождів (своє табу у Міносвіти часів Квіта аргументували тим, що «школа не повинна привчати учнів до підлесливості, чиношанування чи культу керівних осіб») «заборонені», схоже, вирішили надолужити втрачене. Навіщо мовчазні портрети, коли можна шкільні лінійки як майданчик для піару використовувати? Президентові на останні дзвоники треба з панамками для роздачі їздити. А то за час його затяжних промов дітлахам так голови напікає, що мліють. У президента якась аура «повальна». Один вартовий на інавгурації знепритомнів, в іншого під час церемонії зустрічі Порошенком австрійського колеги шапка злетіла. А тепер ще й ямницький школярик на «президентській» лінійці зомлів.

Для Ляшка показуха з малечею — святе. Головний «вилоносець» як не на візитах в інтернати піариться, то серед юрби хлопчиків та дівчаток мітинги влаштовує. «Щоб у ваших батьків гроші були вам на цукерочки й іграшки», — такий заспів. А далі — мораль байки: «Коли Ляшко був таким малим, як ви, казав, що хоче бути президентом. Виріс, але бути президентом не перехотів.

Хочете «пакращення» — голосуйте за Ляшка". Добре, що мрійник хоч губи не розпускає, цілуючи, як Путін, дітей у животики. А що на вулиці школярикам перевірку табелів влаштовує — то дурне. Головне, щоб без вил у табельні патрулі ходив. А то після Ляшкового піару дітлахам віск зливати доведеться.

Прем’єр і на живих, і на ще не народжених бали заробляє. До Дня захисту дітей влаштував доросло-дитяче засідання Кабміну, на якому презентували урядові ініціативи для стимуляції народжуваності в Україні. І бебі-валізки з усім необхідним на перший час у пологових будинках роздаватимуть, і частину витрат на нянь компенсуватимуть. Тільки як не старався пан Гройсман, а знову не усім догодив. Це ж скільки майбутніх матусь тепер ночами не спатимуть, бідкаючись, що народять раніше, ніж уряд їм «манку небесну» у бебі-боксах пошле. А тим, у кого строк народжувати наприкінці серпня підходить, що робити? Вмовляти малюків, щоб до 1 вересня на світ не просилися? Чи лікарів — щоб пологи затримали (пригадуєте, який був попит на «відстрочку», коли мали стартувати виплати при народженні дитини?).

Прем’єр так у піар-азарт увійшов, що на всі його обіцянки скоро зубів не вистачить. То він зуб дає, що подасть у відставку, якщо парламент цього тижня не ухвалить закон про Антикорупційний суд. То «зубиться» показати українцям кіно, як урядовців і депутатів на голку підсаджують. «Ми працюємо над тим, щоб максимально провести вакцинацію українських громадян. Я першим буду робити ці вакцинації на телебаченні, щоб ніхто нічого не лякався, — пропагував Гройсман у парламенті. — Треба зробити так, що першу чергу вакцинації проходить прем’єр та народні депутати».

Тільки шкода, що таких вакцин, які потрібні нашим «достойникам», ще не винайшли — протии брехні, популізму і корупції.

Тільки-но прем’єр про показову вакцинацію заїкнувся, як палка «погромниця МОЗ» Тимошенко запропонувала спецефекти для майбутньої стрічки «На голці». З елементами не лише еротики, а й «мочилова». Треба, каже, щоб урядовці ще й манту перед камерами мочили. А вакцинувалися «у те місце, в якому перебуває наша медицина».

З талантами Юлії Володимирівни тиражувати себе на критиці інших мало хто може позмагатися. Як і з її акторськими здібностями. Тимошенко вже навіть у ролі космічної принцеси знялася. Приміряла на себе зачіску героїні «Зоряних війн», накрутивши замість коси-«короваю» «навушники» з волосся. І увесь цей карнавал заради того, щоб «завести» прихильників «вродженої революціонерки». «Мало кому відомо, що знаменита зачіска космічної принцеси, — підписала фото Тимошенко, — має цілком земне історичне походження. Два симетричних кільця на скронях Леї — історична згадка про Мексиканську революцію 1910 року. Таку зачіску носили жінки-солдати, що боролися за вільну Мексику. Віддаю належне їх боротьбі та жертовності, примірявши їхню символічну зачіску… Вітаю всіх джедаїв Світлої Сторони (і принагідно — вроджених революціонерів) зі святом!».

Дартів Вейдерів і Чубак український виборець у бюлетенях вже бачив. Може, на президентських виборах Тимошенко як Лея Енакінівна Органо-Соло балотуватиметься?

Не забула Юлія Володимирівна і з Днем блондинок електорат привітати. «Оскільки я належу до цієї „світлої“ частини людства, маю сказати кілька слів на захист блондинок», — так починається привітальний пост, який Тимошенко назвала «хвилинкою самоіронії». З іронії — лише «блондинистий» анекдот:

— Уявляєш: щоб зв’язати светр, потрібно три вівці?

— А я і не знала, що вівці в’яжуть.

Усе решта — на повному серйозі. Провівши екскурс в історію знаменитих блондинок (від богині Афродіти і Жанни Д’Арк до Маргарет Тетчер та Джоан Роулінг), Тимошенко закінчила настановою: «Бережіть блондинок! Від них людству лише користь!». На користь для людства Юлія Володимирівна не претендує. Готова скромно корисною посадою президента

України обмежитися. Заради булави вже й обхідний шлях до серця електорату взялася протоптувати — через шлунок. То відеорецептом сирників ділиться (тільки після теорії практики глядачі так і не дочекалися: не бачили, ні як Тимошенко тісто для сирничків замішує, ні як формує їх і смажить). То на День незалежності Грузії обіцяє хачапурі приготувати.

А ось «скотинякоборець» Ляшко голодною пайкою грозиться. «Влада спочатку направила наш величний корабель під назвою Україна на айсберг, як „Титанік“, а тепер хочуть утекти. Не вийде! Я змушу всіх урядовців, як рабів на галерах, латати пробоїни корабля. Пересаджу їх на голодний пайок, а людям дам роботу, зарплату і поверну нашу молодь додому з-за кордону!» — б’ється у груди «вилоносний». Ну хіба це по-чесному — морити голодом тих, хто тебе годує?

Поки прем’єр про покращення демографії дбає, Ляшко теж за збільшення народжуваності бідкається. Треба, каже, щоб на кожному сільському подвір’ї хрюкало і мукало. Наразі ж головний «вилоносець» виконує програму-мінімум — кожній корові по фотографії з Ляшком. То за вим’я худібку перед камерами тримає, то цілується з корівками… А за два дні до власного весілля Ляшко відеосесію з «тьолками» влаштував — кілька секунд покрасувався у ролі пастуха під саунд-трек «Є 52 корови, а хочу, щоб було 500». Після коров’ячих селфі народ вже анекдоти «мочить». Із найсвіжішого:

— Як потрапити на прийом до нардепа Ляшка?

— З коровою прийдіть. Ляшко корові не відмовить.

До повної «скотоколекції» головного «радикаліста» лише картинок з Ляшком у ролі ветеринара-осіменителя бракує. Та й відео, як «вилоносний» збільшує надої, співаючи коровам серенади, теж здалося б. Може, хоч рогаті вокал від Ляшка оцінили б? А то коментатори у Facebook — публіка невдячна. То зі «співуном» Льонею Космосом Ляшка порівнює, то у туалет кричати «зайнято» його посилає. Навіть передвесільні «караоке-пляски», де «вилоносець» зі своєю нареченою Росітою під «А свадьба пєла і плясала» лабав, розгромили. Комусь «москальщина» не сподобалася, комусь — скатерть замість фати на голові у Росіти. А хтось обурювався, що Ляшко за носа публіку водить: яке, мовляв, весілля, якщо давно одружений і дорослу доньку має?

Одружений, та не зовсім — без штампа у паспорті. Вирішив поставити його через 20 років. Ну не постійно ж кумові догоджати (навіть на відпочинок — з ним, та й з ним). Треба й про себе подумати: одружений Ляшко — тож як серпом по… злих язиках.

Думаючи про президентські вибори, головний «вилоносець» і за парламентські не забуває. «Кожен кандидат від моєї партії зобов’язаний буде пройти детектор брехні і здати тест на наркотики», — анонсував Ляшко відбір майбутніх «списочників». Тільки не уточнив: братимуть у список тих, у кого негативний чи позитивний результат?

Тож у Добкіна-молодшого ще є шанс спробувати себе у «радикальному» кастингу. Старший, який у президенти збирається, теж часу не витрачає — «розносить» свій християнський соціалізм під гаслом «Молись і трудись!». Вже й до Берліна дійшов (на 9 Травня), і до Святої Землі добрався. На місце у президентській п’ятірці «вірян» не намолить, а ось на секту «Свідків Добкіна-чолобивці» електорату набереться. Під час візитів Допи до Єрусалима Богові не позаздриш: молитви від християнського соціаліста суцільним потоком ллються, а Стіна плачу від його записок ледь не прогинається. Принаймні ті, хто розгледів у Допі посередника між Небом і Землею, засипаючи його у Facebook проханнями помолитися за них і їхніх близьких на Святій Землі, у це вірять. Навіть Неля Штепа, яка під «криміналом» за сепаратизм ходить, увірувала. А ікону ще зі святим Михайлом Харківським не замовила — на знак вдячності за єрусалимські молитви?

Схожі новини