Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кортеж Саакашвілі під Чернівцями зупинили правоохоронці

В четвер, 14 вересня, під Чернівцями патрульна поліція зупинила кортеж лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє ТСН.

Раніше видання повідомляло про те, що 13 вересня близько 20:00 після зустрічі зі своїми прихильниками у Чернівцях Саакашвілі поїхав у супроводі кортежу в сторону румунського кордону.

Згідно з повідомленням видання, кортеж Саакашвілі виїхав із заміського комплексу поблизу Чернівців і вирушив у напрямку міста. На трасі автомобілі набрали швидкість до понад 150 кілометрів на годину, перетинаючи кілька разів суцільну лінію.

Відтак, через кілька кілометрів кортеж зупинили співробітники патрульної поліції. Причина зупинки — перетин суцільної смуги та обгін у недозволеному місці.

За даними видання, штраф патрульні не виписали і відпустили порушників.

Саакашвілі повертається до Києва

У середу, 13 вересня, під час свого виступу у Чернівцях лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі анонсував своє повернення до Києва.

Так, політик прибуде до столиці 19 вересня.

"Я проїду ще по декількох містах, потім ми перемістимося в Київ. 19, наскільки я чув, мені хтось по дорозі сказав, День Архангела Михаїла — охоронця Києва. Треба Київ терміново рятувати! Всі ми перемістимося в Київ, і там будемо", — заявив Саакашвілі.

"А потім, через кілька тижнів, нас буде набагато більше і через деякий час все так само закінчиться, як закінчилося в пропускному пункті "Шегині". Відкриється дорога, але для олігархів у ту сторону, а для України — вперед, вперед до перемоги", — додав політик.

Нагадаємо, 10 вересня Міхеїл Саакашвілі перетнув український кордон без перевірки, хоча сам переконує, що абсолютно легально пройшов усі міграційні процедури.

Суд арештував одного з учасників прориву в "Шегинях"

Одного із затриманих після прориву кордону на пункті пропуску "Шегині" 10 вересня арештували на 2 місяці.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

"За ганебний напад на прикордонників, захисників державного кордону України, сьогодні у Львові одному із нападників судом обрана міра запобіжного заходу — арешт на два місяці без права внесення застави", - написав він.

Саакашвілі розповів, де ночував після зникнення з готелю у Львові

Політик прогулявся у Львові книжковим ярмарком із мером міста Садовим.

Лідер політсили "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі декілька хвилин тому прийшов на книжковий ярмарок і вже придбав низку книжок українських авторів.

Про це повідомила кореспондент ТСН Наталка Волосацька, зазначивши, що на форумі Саакашвілі зустрівся з мером Львова Андрієм Садовим та ходив із ним по ярмарку.

До того ж політик розповів, що ночував у приватному будинку в центрі Львова, який йому запропонували його прихильники.

Наразі Саакашвілі збирається до Чернівців, як і анонсував у соцмережі.

Саакашвілі не повернувся вночі в готель у Львові

Лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі, який 10 вересня прибув в Україну, вночі виїхав з готелю "Леополіс" у Львові в невідомому напрямку і не повернувся.

Як повідомляє ТСН, увечері 12 вересня у фойє готелю було дуже багато людей, зокрема охоронці Саакашвілі та його соратники. Серед ночі усі вони раптово вийшли на вулицю і сіли в мікроавтобус батальйону "Донбас" та інші машини. Вони поїхали в невідомому напрямку.

У готелі залишилося кілька охоронців екс-президента Грузії, вони повідомили журналістам, що їхній шеф не збирається виїжджати і ночуватиме в готелі. Однак, пізніше з ліфта вийшов сам Саакашвілі і покинув готель. За словами охоронців, політик поїхав у справах. Однак цієї ночі Саакашвілі в готель не повернувся, цю інформацію підтвердили працівники готелю.

А от мікроавтобус батальйону "Донбас" за деякий час повернувся під готель.

Саакашвілі заявив, що його паспорт у Порошенка

Лідер партії "Рух нових сил", екс-глава Одеської області Міхеіл Саакашвілі стверджує, що його паспорт знаходиться у президента Петра Порошенка.

Таку заяву він зробив у вівторок у Львові під час вручення йому адмінпротоколу про порушення кордону, передає "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що Бурцева затримали за те, що він бив і штовхав прикордонників на пункті пропуску "Шегині" 10 вересня.

"Я допоможу ... розібратися в цьому питанні і дати власну оцінку діям "бойовика-тітушки" Саакашвілі — Олександра Бурцева. На відео, Олександр Бурцев (з вусами в чорному береті) з особливим цинізмом, вихваляючись своєю безкарністю, б'є і штовхає захисників України — прикордонників, в тому числі тих, хто захищав Україну в зоні АТО", - зазначив Геращенко.

Він також додавав, що поліція затримала "бойовика-тітушку" Саакашвілі Олександра Котиченка.

"Сакварелідзе називає Олександра Котиченка, який бив і душив співробітників прикордонної служби, "активістом". Дивимося відео. Даємо свою оцінку діями Олександра Котиченка, Д. Сакварелідзе та М. Саакашвілі", - написав Геращенко.

Саакашвілі прокоментував візит правоохоронців до готелю та розповів про плани

У вівторок, 12 вересня, лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі вийшов з готелю, в якому проживає у Львові.

Політик розповів, що робитиме після ранкового візиту правоохоронців.

Нагадаємо, сьогодні до львівського готелю "Леополіс", в якому зараз мешкає Міхеїл Саакашвілі, завітали представники правоохоронних органів. Представник ДПСУ пояснив, що вони прибули туди, аби "довести вміст того, що особа (Саакашвілі) порушила вимоги чинного законодавства і незаконно потрапила на територію України".

"Я готовий пройти всі процедури. І в мене не існує жодних обставин того, що ми порушили чи колись намагались порушити якийсь там закон. Брехлива пропаганда Порошенка і всіх посадовців, які разом з ним намагаються врятувати своє злодійське існування, не змінять моєї позиції і я думаю, що й людей вони не зможуть ввести в оману", — розповів Саакашвілі.

«Ви побачите, що все буде прозоро, як було з першої хвилини, коли я ступив на українську землю, і коли вони відмовилися взяти в мене паспорт, перевірити документи, хоч це було згідно із законом», — висловив переконання політик.

Він також наголосив, що разом із соратниками розповідатиме усім про порушення закону зі сторони керівників Держприкордонслужби "по прямому наказу Порошенка, Авакова і інших".

Правоохоронці прийшли до готелю, де живе Саакашвілі

Прикордонники та поліцейські прийшли до львівського готелю "Леополіс", де зупинився Міхеіл Саакашвілі.

Про це повідомляє член політради "Руху нових сил" Іван Слободяник у Facebook.

Вони прийшли нібито для того, щоб повідомити Саакашвілі, що він незаконно перетнув державний кордон у пропускному пункті "Шегині".

Як сказано у живій трансляції, до приміщення правоохоронці прийшли о 7 ранку.

Самого Саакашвілі на відео не видно, але присутній народний депутат Семен Семенченко.

Також на місці присутні адвокати, але прикордонники Мостиського прикордонного загону хочуть передати протокол про правопорушення Саакашвілі особисто.

У якому номері перебуває Саакашвілі, прикордонники не знають.

Біля готелю "Леополіс" уже зібралися багато журналістів.

Соратник Саакашвілі: «Почалися масові арешти та репресії»

В Україні почалися репресії та масові арешти активістів, які підтримують екс-главу Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Про це в Facebook повідомив член партії "Рух нових сил" і соратник Міхеіла Саакашвілі Давид Сакварелідзе.

"Почалися масові арешти та репресії наших активістів! От зараз арештували нашого активіста з Черкас — Андрія Котиченка. Він був безпосередньо серед тих, хто заводив Міхеіла в Україну. У ці хвилини його везуть до Львова. Вчора п'ятнадцять представників МВС затримали нашого соратника з Івано-Франківська — Олександра Бурцева, який також активно брав участь у подіях неділі", - написав Сакварелідзе.

Він закликав владу припинити репресії та звільнити затриманих.

"Ми вимагаємо негайно звільнити їх! Застерігаємо владу і закликаємо її представників негайно припинити політичні репресії, тому що це все без сумніву дуже плачевно для них закінчиться, як це вже не раз було у часи попередників", - написав Сакварелідзе.

Він додав, що партія буде захищати кожного соратника та однодумця.

"Просимо всіх львів'ян зараз негайно зібратися біля готелю "Леополіс" і допомогти нам відстояти наші загальні права та свободи!", - закликав Сакварелідзе.

Як відомо, 10 вересня позбавлений українського громадянства Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, прорвався до України з території Польщі.

Спершу планувалося, що він перетне кордон у пункті пропуску "Краковець", однак Саакашвілі скористався пунктом "Шегині" й не пройшов прикордонний контроль з українського боку. Потім він поїхав до Львова.

У МВС заявили, що під час "прориву" кордону прихильниками Саакашвілі 11 поліцейських та 5 прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків (ч. 2 ст. 342).

Садовий: "Вважаю, що все ще є шанс у кожного зробити крок назустріч задля збереження людей та країни"

Андрій Садовий прокоментував прорив Саакашвілі українського кордону.

Мер Львова Андрій Садовий прокоментував в’їзд екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі в Україну 10 вересня. На своїй сторінці у Facebook він написав, що проти того, щоб президент позбавляв громадянства тих, хто посмів стати в опозицію до нього.

«Ситуацію, яка склалась після позбавлення Міхеїла Саакашвілі українського громадянства та акту приниження України на кордоні, можна спробувати вирішити на інших засадах. Моє бачення справи є наступним. Я за: щоб в Україні панували закон, справедливість та повага до гідності громадянина […], щоб влада мала авторитет та моральне право на прийняття сильних рішень та їх впровадження […]; щоб українці були мудрими і усвідомлювали, що зовнішній ворог розраховує на розбрат та внутрішню ненависть в Україні[…]», - написав Андрій Садовий.

Водночас, він додав, що проти того, щоб «влада використовувала перекриття руху через кордон, зупинку потягів, укріплення кордону між Україною та ЄС, завозила «тітушок», зневажала права тисяч простих громадян виключно з метою не допустити до країни одну особу, думка якої не подобається Президенту і порушення закону будь-ким у правовій державі».

Міхеіл Саакашвілі дав прес-конференцію у Львові

Поїзду "Інтерсіті" заборонили їхати, поки Саакашвілі

Схожі новини