Передплата 2024 «Добрий господар»

«На Банковій прийнято рішення зняти з посади Параску Дворянин...»

Міський голова Львова Андрій Садовий вкотре заявив про політичні переслідування «Самопомочі».

“На Банковій прийнято рішення зняти з посади Параску Дворянин. Це планується зробити на наступній сесії Львівської обласної ради. Буде красиво. Спочатку вона буде мати звіт, потім депутати цей звіт не затвердять”. Так заінтригував журналістів міський голова Львова Андрій Садовий під час останньої зустрічі з головними редакторами. Мер розповідав, як по всій Україні утискають представників “Самопомочі”, вкотре наголосив, що влада веде боротьбу проти політичних конкурентів... Це вперше Андрій Садовий так відверто заявив журналістам про політичні “розклади” у Львівській обласній раді.

«Відчуваю тиск не перший місяць, - розповіла “ВЗ” перший заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин (на фото). - Чи не щодня в той чи інший спосіб повідомляють, що мене зніматимуть. І що голоси для цього є. При цьому зазначають, що до мене, як до першого заступника, зауважень нема, а от фракція «Самопоміч» в обласній раді неправильно голосує. Депутати з кількох фракцій мені приватно повідомили, що керівництво ради збирає голоси, обіцяючи певні преференції, переконує депутатський корпус проголосувати за моє відсторонення. Двом фракціям в обмін на голосування проти мене уже по­обіцяли посаду першого заступника. В області так багато проблем, довкола яких варто було б гуртувати депутатський корпус, а не витрачати час і зусилля для розправи зі мною».

За інформацією “ВЗ”, насправді внаслідок політичних домовленостей першим заступником голови ЛОР може стати не рядовий представник якоїсь фракції, а нинішній заступник голови ЛОР Володимир Гірняк, натомість на його місце нікого не призначать. “Ходить багато різних чуток, - прокоментував ситуацію “ВЗ” Володимир Гірняк. - Наразі дата сесії не призначена, але у порядку денному сесії є питання про звіт першого заступника голови облради і заступника голови облради, тобто мій звіт також. Я до звіту готуюся, аналізую те, що зробив за рік. Я вам відповідально кажу — на посаду першого заступника голови Львівської обласної ради не претендую. У мене є своя сфера роботи. У Самборі реалізували прекрасний проект — Львівська обласна рада виділила 500 тисяч гривень, Самбірська міськрада і один європейський фонд дофінансували, і за ці кошти ми намагаємося допомагати Львову зі сміттям. Організовуємо зустрічі міського голови Львова із мерами міст, які готові приймати сміття. Обласна рада готова виділяти на це частину коштів з обласного бюджету. Не маю часу займатися інтригами. Парасковію Дворянин знаю багато років. Ніколи не стоя­ло питання, щоб вже її “знімати”. Але їй ставили багато питань стосовно депутатського корпусу. Наприклад, чому “Самопоміч” не голосувала за бюджет Львівщини? Але це дискусії, це нормально”.

Коментар для «ВЗ»

Ігор ТАНЧИН, політолог

Це — “звичайна робоча ситуація” у Львівській обласній раді. Так би мовити, елемент їхньої повсякденної політичної роботи. До цього не варто підходити як до чогось надзвичайного, якоїсь змови. Якщо інші політичні сили побачили, що “Самопоміч” дає слабинку і що можна атакувати, звичайно, скористаються цим для досягнення своїх політичних цілей. Після звітів заступників може бути все, про що домовилися “високі сторони”. Якщо вважатимуть за потрібне скидати когось із посади, це зроблять. Якщо залишать все як є, а зараз просто грають м’язами і трохи стискають руки на горлі політичних конкурентів, можна буде розцінити як профілактичний захід.

Схожі новини