Передплата 2024 «Добра кухня»

Матір, яка замкнула дітей на 9 днів, брехала про рак доньки заради грошей

  • 09.12.2016, 12:26
  • 9 539

За клопотанням Київської місцевої прокуратури N1 мешканку столиці, яка на 9 днів замкнула 2 маленьких дітей у квартирі, взято під варту терміном 60 діб без права на заставу.

Таке рішення у середу, 7 грудня 2016 року, ухвалив Голосіївський райсуд столиці, йдеться на сайті прокуратури Києва, передає УП.

Крім того, вирішується питання щодо позбавлення 20-річної Влади батьківських прав.

Дії горе-матері кваліфіковано за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України (залишення в небезпеці, що спричинили загибель людини).

За вчинений злочин жінці "світить" до 8 років позбавлення волі.

Також уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив:

"Адвокати жінки намагались спростувати рішення суду, аргументуючи, що у неї маленька дитина. Але на той час вже було рішення про відібрання новонародженої дитини, тому старання адвокатів виявились марними.

У 20 років троє дітей (юридично від 2-х, а фактично від 3-х чоловіків). Влада - дівчина з багатодітної сім’ї, де була четвертою дитиною. Зі слів близького родича вона була у родині найлегковажнішою. Як наслідок — завагітніла у 16 років".

З показів родичів, друзів та інтернет-листування Влади стало відомо, що вона постійно зверталась до них з проханням про фінансову допомогу, говорячи, що Аня (дівчинка, яка залишилась живою) має пухлину головного мозку і потребує постійного лікування (це лікарі спростували). Також, деякі з близьких родичів до останнього не знали, що у Влади повинна була з’явитися третя дитина.

У жінки, яка залишила своїх дітей вмирати від голоду, забрали новонароджену дівчинку

Соціальні служби забрали третю дитину у 20-річної жінки, через безвідповідальність якої загинув її малолітній син.

Про це заявила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець, повідомляє Depo.Київ з посиланням на ЛІГА.net.

"Прокурор вніс клопотання, щоб долучити до матеріалів справи акт про те, щоб третю дитину забрали в цивільного чоловіка. Зараз ця маленька дівчинка, якій трохи більше місяця, знаходиться в лікарні. Третю дитину забрали", - розповів вона.

За словами Максимець, дитина ймовірно ще не зареєстрована. Також невідомо, хто офіційно є батьком дівчинки.

"У лікарні також залишається і старша дочка жінки, якій 2 роки. Ця інформація була озвучена під час досудового засідання. Зараз вирішується питання соціальними службами, щоб позбавити жінку батьківських прав", - підсумувала вона.

Кулеба розповів про стан дівчинки, яку горе-матір залишила на 9 днів

Аня вже гуляє коридором з медсестрою.

Таке в ефірі "5 каналу" у програмі "Інформаційний день" розповів уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

"Сьогодні телефонували в реанімацію. Аня вже гуляє коридором з медсестрою. Тобто вона почуває себе вже набагато краще. Дуже приємно, що принаймні Аня залишилися живою. Тут нам треба робити досить серйозні висновки стосовно не економічної кризи, а стосовно нашої кризи у суспільстві і нашого ставлення до дітей", - повідомив Кулеба.

"Зараз матері інкримінують скоєння злочину за статтею 135 — це залишення у небезпеці. Все буде залежати від того, як відбудеться слідство. Саме зараз опитуються три бабусі — рідна мати Владислави, мати рідного батька та мати співмешканця… Справа може повернутися у бік того, що це було навмисне вбивство, але знову ж таки, це треба довести", - додав він.

Суд заарештував горе-матір, яка заморила голодом своїх дітей

Двадцятирічну Владиславу Трохимчук взяли під варту на 2 місяці.

Засідання суду чекали весь день, але розпочалося воно тільки ввечері., передає 24 канал.

На допиті Владислава Трохимчук так і не сказала, чому залишила дітей самих.

За словами прокурора, квартира, в якій проживала мати з дітьми належить мертвій людині, а сама Владислава вже довгий час не працює.

Горе-матір закрила кімнату, підперла двері та залилишила дітей помирати

Матір, яка залишила двох власних дітей на дев'ять днів самих у квартирі, закрила їх у кімнаті і підперла двері, щоб вони не змогли вийти.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, передає Еспресо.

"Щойно жінка розповіла, що перш ніж піти з квартири, закрила дітей у кімнаті і підперла двері, щоб діти не могли звідти вийти. Чому так вчинила, не пояснює", - написав він.

Кулеба також зазначив, що горе-мати залишила своїм дітям на дев'ять днів лише декілька цукерок.

"9 днів тому Влада пішла погуляти і зачинила старших дітей у квартирі. З їжі у них було лише декілька цукерок. Всі ці 9 днів мама не приходила додому. Діти намагалися вибратись з квартири, шукали шпаринки, у які можна було б кликати на допомогу. Біля вхідних дверей навіть вирвали лінолеум!" - наголосив він.

Дитячий омбудсмен також повідомив, що стан дівчинки поступово покращується.

"Стан Ані поступово покращується. Сподіваємось, що зовсім скоро її переведуть з реанімації", - написав він.

Горе-матері, яка голодом заморила дитину, повідомлено про підозру

Київською місцевою прокуратурою №1 повідомлено про підозру 20-річній жительці Києва, злочинна безвідповідальність якої призвела до смерті її малолітнього сина.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Уродженка Миколаївської області на 9 днів залишила у квартирі без нагляду однорічного сина та 2-річну доньку. Повернувшись додому в ніч на 6 грудня, жінка знайшла хлопчика мертвим, а дівчинку - у непритомному стані.

Тіло померлого хлопчика наразі направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті. За життя 2-річної дівчинки борються лікарі. Дії горе-матері кваліфіковано за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України (залишення в небезпеці, що спричинили загибель людини). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. На даний час її затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Про покинутих у зачиненій квартирі дітей знали бабуся та сусіди

Дітей, які були зачинені в квартирі в Києві впродовж 9 днів, чули сусіди, а бабуся приносила їм їжу, але не змогла потрапити в приміщення

Про це повідомив у Facebook уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

"Сусіди чули плач дітей щорану і щовечора. Є інформація, що навіть викликали поліцію, але на прохання двері ніхто не відчинив і поліція поїхала. Про те, що діти закриті в квартирі знала і їх бабуся (мама Влади). Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру. Повернулася додому", - написав Кулеба.

За словами омбудсмена, син безвідповідальної матері помер ще 3 грудня, то ж дівчинка 3 дні знаходилася в квартирі з мертвим братом.

"Даніїл помер з голоду ще 3-го грудня. Аня була зачинена з мертвим братиком до 6-го грудня. Зараз дівчинка знаходиться у важкому стані у реанімації. На цю годину відомо, що у неї вже почали відмовляти органи", - додав омбудсмен.

Кулеба також зауважив, що у горе-матері, яка навіть не переймається через загибель сина, є ще одна дитина від нового коханця.

Мати, яка заморила голодом сина, у соцмережі сипала ніжними постами про дітей

Переважна більшість постів на її сторінці присвячені дітям і коханій людині.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Жінку, яка заморила голодом свого сина, звуть Владислава Подчапко. Переважна більшість постів на її сторінці присвячені її дітям і коханій людині. У Владислави багато фотографій її доньки із сином, під ними ласкаві підписи: "Мамина радість", "Красуня", "Моя любов", "Люблю тебе милий".

Також вона захоплювалася своїм цивільним чоловіком: "Мій чоловік завжди правий, завжди кращий і завжди переможець. Ще б пак, це ж мій чоловік".

У Києві горе-матір вбила однорічну дитину, покинувши її на 9 днів

У Києві 20-річна дівчина пішла розважатись з коханцем, залишивши без нагляду на 9 днів однорічного сина і дворічну доньку.

Про це повідомляє Національна поліція Києва.

20-річна горе-мати виявила свого однорічного сина мертвим, а її дворічна донька перебувала в непритомному стані.

"На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Поліція з’ясувала, що 20-річна уродженка Миколаївської області залишила двох діток самих вдома. А коли повернулася до квартири, виявила сина мертвим, а доньку — без свідомості", - йдеться у повідомленні.

Зі слів начальника слідчого відділу Голосіївського управління поліції Олександра Самусенка, тіло хлопчика направили в морг, а за життя дівчинки борються лікарі. Слідчі встановили, що, залишивши дітей вдома, жінка проводила час разом із коханцем у районі столичних Березняків.

Правоохоронці проводять усі необхідні слідчі дії для з’ясування обставин страшної події. Горе-матір затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Уже розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Схожі новини