Передплата 2024 ВЗ

Тричі тікав від патрульних

Затриманий «під мухою» прокурор може вийти «сухим із води»…

У Мукачевому патрульні з другого разу затримали місцевого 26-річного прокурора з ознаками алкогольного або наркотичного сп’яніння. Під час затримання молодий і міцний прокурор вдарив в обличчя патрульного, а відтак, аби уникнути повної відпові-дальності, почав імітувати погіршення стану…

Фото з «Фейсбуку» Ярослава Луп’яка.
Фото з «Фейсбуку» Ярослава Луп’яка.

Події розгорталися після опівночі 10 вересня. Увагу патрульних привернув автомобіль «Форд Фієста», який було припарковано прямо на пішохідному переході на вулиці Ілони Зріні. Копи підійшли до водія, аби пояснити йому про порушення ПДР та скласти відповідний протокол. Водій, побачивши поліцейських, заскочив в авто і дав газу. При цьому ледь не наїхав на одного з патрульних, який намагався його затримати.

Втікаючи від погоні, водій білого «Форда» врізався в огорожу та будинок, відтак був змушений зупинитися. З відео, яке згодом оприлюднила патрульна поліція, було видно, що затриманий самостійно вийшов з автомобіля і представився Славою. Коли патрульні наблизилися до Славка, кинувся навтьоки. Поліцейські таки наздогнали порушника. Під час затримання чоловік вдарив ліктем в обличчя одного з патрульних.

Як згодом з’ясували право-

охоронці, затриманий — прокурор Мукачівської міської прокуратури Ярослав Луп’як,1990 року народження.

З відео, яке оприлюднив помічник міністра МВС Арсена Авакова Антон Геращенко, видно, що, вже будучи з кайданками на руках, прокурор Луп’як намагався втретє втекти, вистрибнувши з карети швидкої допомоги. Після невдалої спроби почав викидувати зі своєї сумки якісь пакетики, загорнуті у фольгу. А відтак імітувати різке погіршення самопочуття…

Після того, як прокурора привезли в Мукачівську центральну районну лікарню, головний лікар якої його батько Ярослав Луп’як, той витягнув з кишені штанів якийсь згорток, схожий на ті, що викидав зі “швидкої”, і спритно висипав його вміст собі в рот. Поліцейські запідозрили, що це була не жувальна гумка, а психотропний препарат.

Очевидно, родинні зв’язки прокурора вплинули на те, що більше доби з моменту «госпіталізації» пана Славка співробітники Мукачівської ЦРЛ намагалися затягнути з видачею експертизи на предмет вмісту в молодому прокурорському організмі алкоголю чи наркотичних речовин, про що заявив у своєму «Фейс­буці» пан Геращенко і додав, що лише під тиском прокуратури області та громадськості заключення таки видали.

- Сьогодні звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою провести службову перевірку роботи прокурора Ярослава Луп’яка і звільнити його від займаної посади, — каже Антон Геращенко. І додає, що Україні такі прокурори не потрібні!

Своєю чергою у прес-службі прокуратури Закарпатської області повідомили, що працівники слідчого відділу обласної прокуратури за вказаними матеріалами внесли відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом) та розпочали досудове розслідування. Горе-прокурора, який наразі перебуває у відпустці, було доставлено до Мукачівської ЦРЛ з діагнозом забій головного мозку та закрита черепно-мозкова травма. У той же час прокуратура у своїй заяві стосовно цієї події приховала відомості про наявність або відсутність у крові Ярослава Луп’яка алкоголю та слідів наркотичних речовин, не обмовившись про це ані слова. Не виключено, що затриманий прокурор за підтримки родини й колег незабаром вийде «сухим із води»...

Співробітникам патрульної поліції Мукачевого Закарпатської області після затримання прокурора Ярослава Луп’яка довелося звернутися по медичну допомогу. «Усі троє поліцейських, які затримували прокурора, звернулися по медичну допомогу. В одного — закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, ушкодження обличчя. У другого — синці на передпліччі. У третього — забійні садна ноги і ліктя. Одного із поліцейських залишили на лікування в Ужгородській ЦМКЛ», — повідомили в Нацполіції.

А тим часом...

Учора під ранок працівники патрульної поліції Ужгорода затримали автомобіль “Деу”, який так само був припаркований на пішохідному переході на вулиці Гагаріна. Як з’ясувалося, за кермом службового авто перебував начальник управління сім’ї, молоді і спорту Ужгородської міськради Євген Бобров. Про це повідомили кореспонденту “ВЗ” наші читачі, які були свідками події.

Чиновника впізнали пере­хожі. Патрульні запропонували «спортивному» керівнику пройти експрес-тест на вміст алкоголю у крові. Тестер показав 1,86 проміле. Службовий автомобіль ЗАЗ Daewoo АО 7703 АВ, яким керував Євген Бобров, евакуйовано на спецмайданчик.

Схожі новини