Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Аваков: "Мельничук втік, може бути оголошений у розшук"

  • 10.09.2016, 13:06
  • 2 940

Екс-голова Київської ОДА Максим Мельничук втік під час затримання посередника у хабарництві та може бути оголошений у розшук.

Про це заявив глава МВС Арсен Аваков.

"Рішення про ступінь його (Мельничука) причетності і, відповідно, вжиття заходів з розшуку буде ухвалено за фактом аналізу проведених обшуків та оперативних матеріалів судом. Розшук не виключений", - заявив Аваков.

Він зазначив, що Мельничук утік у момент затримання посередника у хабарництві.

Також Аваков повідомив, що наразі слідство не має інформації про його місцеперебування.

Геращенко запвняє, що екс-губернатора Київщини знайдуть і допитають

Народний депутат Антон Геращенко повідомив, що в Генеральної прокуратури ще будуть питання до Максима Мельничука.

Про це він сказав в прямому ефірі "112 каналу".

«Що стосується його місцезнаходження (Мельничука. - Ред.), я думаю, що найближчим часом ми його знайдемо і допитаємо. Генпрокурор Луценко вважає, що питання до нього будуть. Бо він знав про цей хабар, знав, що його будуть вимагати», - сказав Геращенко.

Нардеп повідомив подробиці скандалу з Мельничуком.

«Гроші з колишньої співробітниці Київської обласної адміністрації вимагалися за те, що вона переходила на роботу в податкову службу. Ось такі були тісні стосунки в Київській обладміністрації при губернаторі Мельничуку», - сказав він.

За словами Геращенка, обшуки у будинку Мельничука проводились на підставі рішення суду.

«Обшуки у будинку Мельничука проводились на підставі рішення суду, бо є таке поняття, як необхідність розшукати інформацію, документи, цінності», - зазначив нардеп.

Стало відомо про зникнення екс-голови Київської ОДА

Дружина колишнього голови Київської облдержадміністрації Галина Мельничук о 4 ранку написала в поліцію заяву про зникнення свого чоловіка.

Вона розповіла в ефірі одного телеканалів, що в останній раз вона розмовляла з ним в 16:30 9 вересня, передає НВ.

Галина Мельничук прибула до їх будинку під Києвом, де з вечора приблизно до 4-ї ранку відбувалися обшуки.

За її словами, під час обшуків в будинку нікого не було, а першою туди прибула мати Галини.

«Мені повідомили пізно ввечері, що в мій будинок потрапили чужі люди, озброєні, які входять в будинок і нікого не впускають. Вони дозволяли собі робити різні речі, тому що коли я дізналася, що тут, то подзвонила своїй мамі, вона прибула трохи раніше, я була далеко за містом з дітьми. Вони її не пустили в хату, дуже некоректним тоном спілкувалися з жінкою і забороняли знімати якесь відео», — розповіла Мельничук.

Також вона додала, що наслідки обшуки, які вдалося зафіксувати, — це зламані двері. Вони зараз опечатані, тому всередину без правоохоронців увійти неможливо, але, за словами жінки, там все потрощено.

"Те, в чому звинувачують Максима Дмитровича, хабар 200 тисяч гривень, але я не розумію, чому вони винесли всю зброю, винесли всі дитячі прикраси, понівечили всю меблі всередині, сусіди, яким вдалося хоч десь зняти якісь фото, то там можна побачити взагалі жахливу картину: розбитий весь посуд, понівечені всі меблі. Я не розумію і не вірю в те, що закидають моєму чоловікові, бо він завжди пропагує позицію Петра Порошенка, він проти корупції, ви можете опитати всіх голів ради, вони його підтримують в тому, що він взагалі цим не займався", — заявила Мельничук.

Порошенко звільнив голову Київської ОДА Мельничука

Президент України Петро Порошенко звільнив з посади голову Київської обласної адміністрації Максима Мельничука.

Про це йдеться в указі №389/2016, який був опублікований на сайті глави держави в суботу.

"Звільнити Мельничука Максима Дмитровича з посади голови Київської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою", - наголошується в указі.

9 вересня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що заступника голови Київської обласної державної адміністрації Ігоря Любко затримали за хабарництво. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство вивчає роль в цьому злочині голови ОДА Мельничука, який кілька днів тому терміново подав у відставку.

Джерело: УП

Схожі новини