Передплата 2024 ВЗ

Чубаров: "Росія хоче створити окремий військовий підрозділ з кримських татар"

  • 16.05.2016, 12:44
  • 1 723

Рефат Чубаров заявляє, що в Росії після окупації Криму планують створити окремий військовий підрозділ з числа кримських татар, щоб зламати спротив людей проти окупації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України, президента Всесвітнього Конгресу кримських татар Рефат Чубаров на брифінгу "Крим і кримські татари: наслідки депортації 1944 року та загрози окупації 2014 року. Роль України і міжнародної спільноти у захисті невід’ємних прав кримськотатарського народу".

"Для того, щоб зламати народ, протистояти його неприйняттю російської окупації, вони (російська окупаційна влада - УНІАН) здійснюють деякі специфічні заходи, які вже реалізували на Кавказі. Вони намагаються відбирати наших молодих хлопців, юнаків, і спрямовують їх до своїх спеціальних навчальних закладів, де хочуть їх підготувати такими, щоб потім (вони) виступали проти свого народу", - зазначив Чубаров.

У цьому зв'язку голова Меджлісу повідомив: "Ми маємо дані, що вже 14 молодих людей було відібрано для навчання у вищих закладах ФСБ".

За словами Чубарова, відібраних юнаків спрямовують у заклади на території материкової Росії.

"Окупаційна влада для того, щоб якимсь чином обманути батьків, які не хочуть віддавати своїх дітей в російську армію, а це є примусово в окупованому Криму, вони планують реалізацію ідеї щодо створення окремого кримськотатарського козачого військового підрозділу", - заявив лідер Меджлісу.

Схожі новини