Передплата 2024 ВЗ

Чиновників Львівської міськради викликають до прокуратури...

Бо не дають ордерів на вселення прокурорів у службові квартири.

Міський голова Львова Андрій Садовий “підірвав” інформаційний простір своєю заявою. У місті - черговий квартирний скандал: працівників львівської мерії викликають на допит через відмову виділити житло для прокурорів. Йдеться про будинок за адресою пр.Червоної Калини, 58. “Це якщо у вас ще є ілюзії щодо «реформованої» прокуратури, - написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” мер. - У 2005 році попередній мер Львова надав прокуратурі землю для будівництва службових квартир. Житло збудували, а тепер прокуратура нам каже: “Ми ці квартири хочемо безкоштовно забрати в приватну власність своїх працівників”. Мова про 31 квартиру (!). Місто проти, бо службове - то не приватне. Хіба ні? Думаєте, заспокоїлись? Де там. Учора прийшли повістки працівникам міської ради, які відмовляються сприяти прокуратурі в цій оборудці. Очікуємо нових кримінальних справ по інших напрямах”.

Фотографію листа з Львівської місцевої прокуратури №1 від 20.04.2016 р. міський голова додав. У ньому йдеться про таке: “У провадженні СВ Галицького ВП ГУ Національної поліції у Львівській області перебуває кримінальне провадження від 23.03.2016 р. за ч. 2 ст. 382 КК України за фактом невиконання службовими особами ЛМР рішень Галицького районного суду щодо видачі ордерів на житло”. Документ підписав прокурор Львівської місцевої прокуратури №1 Ю. Кулинич. Працівників ЛМР викликають до місцевої прокуратури №1 22.04.2016 р.

На учорашню сесію Львівської міськради запросили прокурора Львівської області Віталія Мякішева, аби він пояснив ситуацію, що склалась довкола службових квартир працівників прокуратури. Однак ні він, ні представники прокуратури на засідання сесії не прийшли...

А тим часом...

Питання квартир, які прокуратура вимагає від міста, будуть вирішувати громадська комісія з житлових питань та депутати міської ради Львова. Відповідний проект ухвали про скасування статусу службових квартир вже підготовлено на сесію міської ради Львова.

Коментар для «ВЗ»

Галина КІРА, голова профспілкового комітету працівників органів прокуратури Львівської області

- Зараз мова виключно про видачу ордерів на службове житло. Про приватизацію не йдеться. У 2013 році працівники прокуратури подали повний пакет документів до міськради, щоби людям дали службове житло. На житловій комісії ці квартири розподілили між рядовими працівниками прокуратури. Квартиру отримали прибиральниця, водій, начальник секретаріату, багатодітні сім’ї, вдова. Люди, які доїжджають тривалий час до роботи з віддаленої місцевості. Люди, які живуть у складних умовах, — по три сім’ї в однокімнатній квартирі.

Ми написали безліч листів, прохань, люди ходили на прийом до міського голови. Змінилася політична ситуація, прокуратура винна у всіх людських гріхах, і Андрій Іванович категорично відмовляється видавати ці ордери. Після цього ми були змушені звернутися до суду з позовними заявами. Люди мають тринадцять рішень судів, які набули чинності. П’ятнадцять рішень перебувають на розгляді в суді, як в першій інстанції, так і в апеляції.

- Працівники прокуратури живуть у цьому будинку?

- Ці квартири стоять порожні, їх розкрадають. З деяких квартир викрали котли на опалення. Без ордерів люди не можуть туди заселитися.

- Службове житло можна приватизувати, якщо у ньому прожити не менш ніж десять років. Але є “лазівки”, які дозволяють зробити це швидше...

- Якщо людину скорочують з роботи, і вона не має куди переселитися, тоді це житло можна приватизувати.

- Андрій Садовий каже, що землю під будівництво цього будинку виділив ще попередній мер...

- Ці квартири нам дають з 2006 р. Забудовник мав усі квартири здати ще до 2011 р. Але він своїх зобов’язань не виконав. Цього забудовника ЛМР шукала, прокуратура до цього не має ніякого відношення.