Передплата 2024 «Добра кухня»

У НАБУ заявили, що суддя-хабарник не втік

  • 30.03.2016, 15:05
  • 6 713

Детективи НАБУ та прокурори Антикорупційної прокуратури обізнані про місцезнаходження одеського судді Олексія Бурана.

Про це у Facebook повідомила прес-служба НАБУ.

"Ми не можемо розголошувати інформацію про місцезнаходження судді, проте можемо повідомити, що детективи НАБУ та прокурори Антикорупційної прокуратури обізнані про його місцезнаходження і наразі проводять із ним процесуальні дії",- йдеться у повідомленні.

У НАБУ нагадали, що відповідно до ст. 49 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", затримання судді або обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чи домашнього арешту до ухвалення обвинувального вироку судом не може бути здійснено без згоди Верховної Ради України.

"Останнє слово за парламентарями. Дуже сподіваємося вони скажуть його швидко, і це буде слово "так"", - заявили у НАБУ.

Скандальний суддя-хабарник зник з лікарні

Суддя Малиновського районного суду Одеси Олексій Буран зник з лікарні, де він перебував з тілесними ушкодженнями.

Про це повідомляє "5 канал".

Відзначається, що вранці суддю в лікарні охороняли правоохоронці, а потім він зник в невідомому напрямку.

НАБУ повідомило подробиці перестрілки з одеським суддею

Працівники НАБУ засумнівалося в психічному здоров'ї служителя Феміди.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило кілька подробиць інциденту з одеським суддею Олексієм Бураном, запідозреним у хабарництві.

Як повідомляють на сайті НАБУ, правоохоронці 29 березня на підставі рішення суду спробували провести обшук у приватному будинку судді Малиновського районного суду Одеси. Служителя Феміди запідозрили в отриманні хабара в розмірі 500 тис. грн.

Однак підозрюваний відмовився впустити детективів і пригрозив відкрити вогонь. Працівники НАБУ зламали двері і піднялися на другий поверх будинку.

Цієї миті Буран здійснив у їхній бік два постріли. У відповідь працівники НАБУ зробили один попереджувальний постріл, "після чого суддя залишив приміщення через вікно". У результаті перестрілки ніхто не постраждав.

За результатами обшуку вилучено 120 тис. грн - частину хабара.

Затримано посередника, який передав гроші судді. Причетність до отримання цього хабара ще одного працівника Малиновського суду перевіряють.

При цьому НАБУ сумнівається, що Буран намагався скоїти самогубство, про що заявила голова Ради суддів України Валентина Симоненко.

"Чи була спроба самогубства з боку судді? Після встановлення місцезнаходження суддю оглянули лікарі і виявили тілесні ушкодження, які, він, імовірно, завдав собі сам. За висновком лікарів, ці пошкодження не становлять загрози його життю та здоров'ю. На тілі судді лікарі також виявили ознаки того, що суддя завдавав собі схожих тілесних ушкоджень раніше", - сказано в повідомленні.

Заплановано проведення медогляду та судово-психіатричної експертизи.

При цьому НАБУ нагадує, що не може затримати суддю без санкції Верховної Ради.

До кінця дня бюро обіцяє оприлюднити на своєму сайті відео з спецоперації.

Профільний комітет ВР дозволив зняти недоторканність з одеського судді-втікача

Судді Олексію Бурану повідомлено про підозру.

Профільний комітет Верховної Ради України підтримав звернення Верховного суду України про зняття суддівської недоторканності з судді Малиновського районного суду Одеси, повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України, передає «Інтерфакс-Україна».

Крім того, як Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомила судді про підозру за статтею «одержання неправомірної вигоди», зазначили в НАБУ.

«Антикорупційна прокуратура звернулася до Верховного Суду України з клопотанням про надання дозволу на притягнення до відповідальності судді Малиновського суду. Верховний Суд підтримав це клопотання і звернувся до профільного комітету парламенту, який, у свою чергу, дав дозвіл на зняття суддівської недоторканності», — повідомили в прес-службі.

При цьому, у НАБУ уточнили, що у засіданні комітету приймав участь антикорупційний прокурор.

«У засіданні профільного комітету брав участь особисто заступник генерального прокурора України, антикорупційний прокурор Назар Холодницький, і профільний комітет одноголосно підтримав це рішення», — уточнили в НАБУ.

Окрім того, член правового комітету Олександр Черненко зазначив, що йдеться саме про суддю Олексія Бурана.

«Щойно, на засіданні Комітету з питань правової політики і правосуддя, підтримали подання про згоду на затримання та арешт одеського судді-стрілка Олексія Бурана. Слово за ВР», — сказав Черненко.

Суддя-хабарник з Одеси - у лікарні з порізаними венами

Суддя Малиновського районного суду міста Одеси Буран, який був затриманий учора під час отримання хабара 500 тисяч грн, знаходиться в 11-й лікарні міста Одеси з порізаними венами і перебуває під охороною правоохоронців.

Про це під час брифінгу заявила голова Ради суддів України Валентина Симоненко, повідомляє Укрінформ.

«29 березня близько 24-ї години працівники НАБУ доставили суддю до 11-ої лікарні міста Одеси. Він дійсно порізав собі вени, і зараз лікарі займаються його лікуванням», - сказала вона.

Симоненко додала, що суддя Буран перебуває під охороною працівників НАБУ і Нацполіції.

Голова Ради суддів зазначила, що наразі процесуальний статус судді Бурана не відомий, оскільки йому не було пред'явлено підозри, а Верховна Рада не давала згоду на його затримання.

Вона також розповіла, що при обшуках заступника голови Малиновського суду було вилучено у залі суду у сейфі 1700 дол. США, у його кабінеті - невелику грошову суму, подаровану на день народження працівниками суду, а вдома - близько 500 дол. США.

За її словами, наразі заступник голови Малиновського райсуду перебуває на роботі.

Перед затриманням одеський суддя-стрілець намагався порізати собі вени

В Одесі затримано суддю Малиновського районного суду Олексія Бурана.

Перед затриманням він намагався порізати собі вени. Його охороняють детективи НАБУ, передає ТСН.

Наразі невідомо, за яких обставин суддя-стрілець порізав собі вени. Про стан Олексія Бурана поки нічого не відомо.

Вдалося з'ясувати, що спільником судді був ще один чоловік і нібито він затриманий. Йдеться начебто про заступника голови суду.

Наразі подробиці затримання не розкривають. Відомо лише, що проводили операцію фахівці з Києва.

В антикорупційному бюро обіцяють розповісти про це вже після 15 години.

В районному суді, де працює Олексій Буран, повідомляють, що напередодні в суді проводили слідчі дії. "Вчора проводили слідчі дії, я брав в них участь, і мене попередили, що я не маю права розповсюджувати інформацію", - каже голова Маліновського райсуду Леонід Лічман.

У профільному комітеті Ради підтримали подання на затримання й арешт одеського судді-стрілка Бурана

Комітет Верховної Ради з правової політики і правосуддя підтримав подання на затримання і арешт одеського судді Олексія Бурана.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член цього комітету народний депутат Олександр Черненко.

"Щойно на засіданні Комітету з питань правової політики і правосуддя підтримали подання про згоду на затримання та арешт одеського судді-стрілка Олексія Бурана. Слово за ВР", - сказано у повідомленні.

Рада суддів заступилася за одеського суддю-стрільця

Глава Ради суддів Валентина Симоненко заявила, що одеський суддя намагався накласти на себе руки.

"Зазначений факт яскраво демонструє те, що останнім часом повагу до честі і гідності людини та, зокрема, особи, підозрюваної у вчиненні злочину, з боку осіб, які проводять оперативно-розшукові або слідчі дії, повністю нівельовано", - йдеться у заяві Симоненко, передає Лівий берег.

Вона обурена тим, що суспільство найчастіше за замовчуванням вважає суддів хабарниками.

"На жаль, сьогодні в суспільстві існує думка, нав'язана безвідповідальними політиками, що сама по собі посада судді характеризує людину як хабарника і недобросовісного громадянина. У нашій історії таке ставлення до людини вже було в 30-х роках ХХ століття, тому повторення такої історії демократичній державі Україна не потрібне", - сказано в заяві голови Ради суддів.

Тандіт: "Судді-хабарнику можуть пред'явити звинувачення у замаху на вбивство"

Судді-хабарнику з Одеси, який стріляв у співробітників НАБУ, можуть пред'явити звинувачення в замаху на вбивство.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

«Ми зробимо все, аби чоловік, який вчинив особливо тяжкі злочини, був справедливо покараний. Його підозрюватимуть у замаху на вбивство, причому співробітника НАБУ, друге — неправомірна вигода, фактично його звинувачують у скоєнні злочину, його було спіймано на передачі великого хабара. Він, очевидно, зробив усе, щоб сховатися — це точно злочин. Він як суддя розуміє, що з цього може вийти», - зазначив Тандіт.

Детективи встановили місце знаходження судді, який чинив опір працівникам НАБУ

У НАБУ повідомили, що зараз ведуться слідчі дії та вирішується питання про застосування запобіжного заходу.

Співробітники Національного антикорупційного бюро встановили місцезнаходження судді-хабарника, який чинив збройний опір під час затримання, і сховався від детективів НАБУ.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ на своїй сторінці в Facebook, передає УНІАН.

"В даний час співробітниками Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою встановлено місце знаходження судді Малиновського районного суду Одеси, який застосував вогнепальну зброю проти детективів НАБУ", - йдеться в повідомленні.

Суддя відкрив вогонь по правоохоронцям при спробі затримання

Суддя відкрив вогонь зі зброї по правоохоронцям під час спроби його затримання. Представника феміди підозрюють в отриманні хабара у розмірі 500 тисяч гривень.

Про це голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник доповів президенту України Петру Порошенко, передає Громадське.

«Директор НАБУ повідомив президенту про спецоперацію із затримання судді, який отримав хабар у розмірі 500 тисяч гривень. При цьому суддя відкрив вогонь з вогнепальної зброї і, користуючись імунітетом, втік», — зазначив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Відтак, Порошенко доручив Службі безпеки України вжити термінових заходів для затримання підозрюваного судді.

Слід зазначити, що наразі невідоме прізвище судді та відомство, в якому він працює.

Схожі новини