Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рік без Кузьми: ми пам’ятаємо Тебе

  • 02.02.2016, 10:33
  • 4 811

2-го лютого 2015 року не стало лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка. Вічна пам’ять!

Близько 8.20 поблизу села Лозуватка Криворізького району на Дніпропетровщині в автомобільній аварії розбився на смерть лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко. Його позашляховик зіткнувся з молоковозом. Удар був такої сили, що молоковоз винесло в кювет, а автомобіль співака сильно постраждав. Від несумісних з життям травм 46-річний співак загинув на місці.

"Сталося зіткнення машини Toyota Sequoia та "Газ-53", що перевозив молоко. Це було зустрічне зіткнення. Орієнтовно посередині проїжджої частини" - повідомили в Державтоінспекції. Попередня причина ДТП - водій не справився з керуванням авто та перевищення швидкості. Пасажирка, яка їхала з Кузьмою, адміністратор гурту "Скрябін", була доставлена в міську лікарню № 2, а пасажирка молоковоза - в лікарню № 9. Водій молоковоза медичної допомоги не потребував.

Трагедія сколихнула все українське суспільство. А колеги по шоу-бізнесу не могли повірити, що таке трапилось. Колега Андрія — продюсер Володимир Бебешко, з яким той працював кілька років взагалі відмовився від будь-яких коментарів.

"Він був людиною простої вдачі! Завжди енергійний та відкритий до нових творчих експериментів! Просто не віриться, що його нема!" - казав товариш Андрія, модельєр Олексій Залевський.

"Думала, що розірветься серце і стане легше. Лежала пластом днів 20" - розповідала в інтерв'ю журналу "Країна" мати Андрія Ольга Михайлівна. Два тижні перед аварією в мене в середині була порожнеча. Думала, що через війну. Потім відпустило. Того дня нічого не відчувала. Чоловік поїхав на станцію техобслуговування, я помила підлогу, хоча ніколи цього зранку не роблю. Приготувала собі каву, ввімкнула радіо. Анонси: "Загинув Андрій Скрябін". Думала, що розірветься серце і стане легше. То неможливо було винести. Прибіг сусід, жінка з майстерні. Такого жаху не побажала б найлютішому ворогу. Лежала пластом днів 20. Згодом навчила себе сидіти вертикально". Наприкінці грудня торік із чоловіком їхали до Львова біля Брюховецького цвинтаря. Кажу: "Віктор, дивися, скільки там гробівців. Давай купимо собі. Аби не мали мороки нас ховати. Відсунуть шухлядку і закриють. Готовим був лише один на 9 осіб" - згадувала мати.

Фото: gazeta.ua
Фото: gazeta.ua

В четвер, 30 січня 2015 року гурт "Скрябін" побував у Кременчуці із концертом, а його лідер Андрій Кузьменко розповів журналістам про патріотизм, яким він його бачив, обурювався, що в країні війна, яку називають Антитерористичною операцією, а політикам до того байдуже. Також заявив, що Президент Порошенко "дограється з війною".

"То давним-давно війна. Ті кудись стріляють, ці кудись стріляють. Гинуть мирні люди, ніхто ні в чому не рубається. За який хрєн, вибачте, стільки народу загинуло? Ні один з президентів України, ні один з депутатів, які просиджували штани і крали в нас бабки, ніхто з них і грама не зробив, щоби тої війни не було" - сказав Кузьма. "Вони, політики, не рахують мене за якусь небезпеку. Вони мене мають за таку саму моль, як і будь-яку іншу людину в Україні, яку можна розчавити. Вони живуть на інакшій планеті і кожен новий, який приходить до тої кормушки, в нього падає забрало на очі і перестає сображати - гребуть, гребуть і гребуть" - сказав Андрій за кілька днів до смерті.

Фото: Назар Бійчук
Фото: Назар Бійчук

До вашої уваги — найяскравіші цитати відомого українського музиканта.

1. Чим більше хочеш взяти від життя — тим менше воно хоче тобі дати.

2. Люди! Гарного вам дня, хоча я навіть не знаю, що сьогодні — вівторок чи субота і пофіг, вбивайте хамство посмішкою.

3. Кабачкова ікра в армії — майже те ж, що на волі — ікра червона.

4. Хамство — це кал, який виходить через рот!

5. Колись Чехов сказав дуже життєву річ: кожна дія, яку ми робимо зараз, вже в цей момент впливає на наше майбутнє. Можна опустити руки, сказати: немає грошей, немає бажання... А можна засукати рукави і вже зараз починати плекати своє майбутнє!

6. Рахувати дати — це ідіотська традиція!

7. Google помер після питання: "Де у Перемишлянах знайти проститутку-негритоску".

8. Коли тобі в житті нічого не треба, то обов'язково цим скористається який хер з боку і забере твоє.

9. Вином замазуєм отруту, що заважає бачити нам себе, і сам себе не зможеш ти почути, якщо душа в тобі не живе вже.

10. Справжнім друзям не забудь, подзвони! Бо добре чи зле, з тобою завжди вони...

11. Наше тріо було настільки різнопланове в іміджевому плані, що, подивившись на нас, одночасно хотілося плакати і ригати.

12. Якщо у вас немає гармонії — то беріть гармонь і гармонуйте!

13. Українці обирають такого, щоб спочатку з вазеліном, а потім вже без вазеліну, щоб жорсткіше. Такий собі садомазохізм в генах...

14. Найголовніше — не срати тим, хто навколо тебе.

15. Моя свідомість прокинулася у вагоні від усвідомлення того, скільки живих істот і в яких позах може транспортувати цей вагон.

16. Які ви жінки все-таки примітивні. Франція одна у вас в голові!

17. Мій дім — єдине в світі місце, де мене люблять і чекають незалежно від того, хто я і скільки заробляю. Я ніколи не зраджу найближчих мені людей.

18. Здається, що це було так давно, коли в руках тримаю цей альбом. Нам було абсолютно все одно, немаючи нічого мати всьо... За гроші не купити тільки час, та він нас методично поділив, когось він опустив, когось підняв, а є на кого взагалі забив.

19. Помітив, що для того, щоб зробити людину щасливою, не потрібні якісь величезні простори. Досить включити фантазію і облаштувати той мінімум, який вже є, щоб відчувати себе краще.

20. Поки китайці будували Велику китайську стіну, вони попутно винайшли будівельну тачку. Ще через якийсь час вони винайшли порох, папір і купу всяких різних речей. А українці тим часом винайшли дачу, і досі думають, що з нею робити.

21. Краще висушити одну дитячу сльозу, ніж пролити ріки крові.

22. Якщо хтось плюнув тобі на плечі, є надія на те, що він просто не доплюнув на того, хто йшов перед тобою.

23. Краще бути оптимістом, який нічого не знає, ніж загинатися і ростити собі горб від того, що навколо самі проблеми.

24. Якби нинішній Кузьма побачив тодішнього Кузьму, сказав би: "Хлопець, стисни зуби. Через двадцять років все буде — зашибісь!".

25. Змінюйте світ на краще, піклуйтеся про нього, тому що ви в ньому живете!

Джерело: Телеканал новин «24», Gazeta.ua.

Схожі новини