Передплата 2024 «Добрий господар»

Абромавичус: "Україна за два роки буде в ТОП-20 рейтингу Doing Business"

  • 09.12.2015, 14:57
  • 1 711

Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує входження України в ТОП-20 рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business через два роки.

Про це заявив міністр Айварас Абромавичус під час звіту економічного блоку уряду за рік роботи, передає "УНІАН".

"Наступного року обов'язково ввійдемо в ТОП-50 найкращих країн, що стосується легкості ведення бізнесу Doing Business. Ще через рік - у двадцятку", - сказав він.

При цьому міністр зазначив, що міністерство розробило на наступний рік дорожню карту, яка передбачає 27 кроків, щоб опинитися на 46 місці в рейтингу.

За словами міністра, результату буде досягнуто зокрема й за рахунок реформи контролюючих органів.

"Одним з найважливіших завдань є, ми його доведемо до кінця, - це реформа контролюючих органів. Бізнес знатиме, коли до нього прийде перевірка. Цей процес більше не буде безконтрольним" - наголосив Абромавичус.

Абромавічус очікує прихід $5 млрд інвестицій в Україну.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує в 2016 році залучити в Україну 5 млрд дол. прямих іноземних інвестицій.

"На наступний рік ми очікуємо і ставимо собі за мету, щоб прийшли в нашу країну, як мінімум, три особливо великих іноземних інвестора та створили тут разом з нами свої історії успіху. Всього завдання залучити в нашу країну на наступний рік 5 мільярдів доларів прямих іноземних інвестицій", - сказала він.