Передплата 2024 «Добрий господар»

З полону "ДНР" звільнили двох українців

  • 15.11.2015, 14:18
  • 1 900

Обмін відбувся на нейтральній території між Мар'їнкою та Олександрівкою.

Сьогодні, 15 листопада, з полону бойовиків звільнили двох українських заручників. Про це повідомив президент України Петро Порошенко у facebook.

«Друзі, гарна звістка: сьогодні двох українців звільнено з полону бойовиків. Слава Україні!»

З полону звільнили двох працівників МНС України в обмін на двох бойовиків.

Також про звільнення полонених заявив радник голови СБУ Юрій Тандем, передає "Інтерфакс-Україна".

"Операцію готували кілька днів, вели переговори, і сьогодні ми забрали двох представників Міністерства з надзвичайних ситуацій. Вони вже знаходяться в безпечному місці, їх везуть в бік Краматорська".

Пізніше Ірина Геращенко у соціальній мережі facebook розповіла деталі звільнення Дмитра Пищева та Олександра Масленкова. Також вона повідомила, що звільнення незаконно утриманих є ключовою темою зустрічі у Мінську 17 листопада.

«Сьогодні з полону бойовиків було звільнено двоє представників нашої служби з надзвичайних ситуацій - Дмитра Пищева і Олександра Масленкова. Питання про їх звільнення піднімалося і під час нашої останньої зустрічі санітарної підгрупи в Мінську, і під час скайп-конференції тристоронньої контактної групи. Переговори по звільненню, як і всі попередні, проводили наші колеги з СБУ і міжвідомчого центру. (Дякую Івану Рудяку і всім причетним). До операції по звільненню було долучено місію міжнародного Червоного Хреста. Перші фото хлопців на волі (дякую Макс Левін і Маркіян Лисейко). Тим часом в полоні залишається 142 українці. Намагаємося визволити в першу чергу кількох важкопоранених і тих, хто мають проблеми зі здоров'ям, б'ємося за звільнення тих, хто в полоні вже багато місяців. Все непросто, але працюємо. Звільнення незаконно утримуваних - ключова тема нашої зустрічі гуманітарної підгрупи у Мінську, що пройде 17 листопада».

Фото: Макс Левін і Маркіян Лисейко.

Схожі новини