Передплата 2024 «Добрий господар»

Ромський барон-убивця... балотувався до Мукачівської міськради

Обурені люди спалили маєток барона, який торгував наркотиками та мав «ментівський дах».

12 жовтня в Мукачевому поховали 18-річного рома, якого застрелив син барона ромського табору. У загиблого залишився однорічний син, його вдова - на шостому місяці вагітності. Місцеві роми спалили будинок убивці-барона Калмана Лакатоша та погрожують, що в разі звільнення барона з-під варти підуть всім табором (а це сім тисяч людей) до столиці - протестувати проти “бєспрєдєлу”.

Близько опівночі у Мукачевому двоє молодих ромів поверталися до табору. На вулиці Івана Франка до них під’їхав автомобіль GMS. З нього вийшли 53-річний барон місцевого ромського табору Калман Лакатош і його 34-річний син. Останній дістав зброю та вистрелив в одного з молодиків. Після стрілянини вбивці сіли в автомобіль та зникли з місця злочину. Пораненого в сідницю та потилицю 18-річного хлопчину госпіталізували. Та лікарям не вдалося врятувати життя юнакові, який втратив понад три літри крові.

Через кілька годин обурені вбивством хлопчини мешканці ромського табору спалили будинок барона. Правоохоронці, які прибули на місце події, знайшли на згарищі схованку, в якій зберігалися сотні ромських паспортів. “Там були документи людей, які померли років десять-двадцять тому. Можливо, на ці документи Лакатош брав банківські кредити”, - припускає староста табору Гейза Горват.

Подейкують, в будинку барона жили кілька його рабів. “Калман Лакатош та його син, - розповів батько загиблого юнака, - постійно тероризував нашу родину. Ми намагалися примиритися з ними під час зустрічей, та марно. Не допомагали й наші звернення до міліції, бо у цього мільйонера там все було “схоплено”.

“Мене не було на місці, та маю сказати, що це не перші заворушення в таборі, спровоковані Калманом, - розповів депутат Мукачівської міськ­ради, представник ромської громади Іван Йонаш. - Це бандит, який має зброю, займається продажем наркотиків та знімає данину з людей. Його покриває міліція, бо він їй платить гроші. Тому всі наші звернення до правоохоронців нічим не завершуються. На Калмана завели понад десять кримінальних справ — і нічого. Він усім розповідає, що є бароном, хоча його ніхто не обирав. Він - самозванець і бандит”.

“Ми затримали обох підозрюваних у вбивстві в Берегівському районі, - розповів начальник УМВСУ в Закарпатській області Сергій Князев. - Вони тікали, намагалися сховатися”. Як повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області, проти ромського барона та його сина почали кримінальне провадження за ст. 115 ККУ - “умисне вбивство”.

Тим часом з’ясувалося, що затриманий за вбивство юнака барон Калман Лакатош балотувався до Мукачівської міськради від партії “Блок Петра Порошенка” - “Солідарність”. Після затримання ромського барона прес-служба міського осередку цієї політичної сили поширила заяву: “До з’ясування всіх обставин трагедії міська організація “Блок Петра Порошенка” - “Солідарність” терміново провела збори організації та одноголосно прийняла рішення про відкликання кандидата із виборчого списку. У ТВК Мукачевого надано клопотання про зняття кандидата з реєстрації. Заявляємо, що в подальшому будемо прискіпливіше перевіряти кандидатів, щоб у майбутньому уникнути таких ситуацій”.

А тим часом...

На сайті Центральної виборчої комісії зареєстровано, що в Міжгірську райраду Закарпатської області від партії “Відродження” балотується 43-річний Іван Ситар. 2000 року цього “політика” засудили до 15 років позбавлення волі за вбивство кримінального авторитета Михайла Токаря, який загинув 28 грудня 1998 року.

Фото зі сайту ua-reporter.com.

Схожі новини