Передплата 2024 «Добрий господар»

У Донецьку згоріли чотири машини місії ОБСЄ

  • 09.08.2015, 14:27
  • 1 765

Внаслідок підпалу чотири броньовані автомобілі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні були знищені в Донецьку.

Про це на своїй сторінці у Твіттер повідомила СММ ОБСЄ.

«Чотири броньовані автомобілі ОБСЄ знищені сьогодні вночі внаслідок явного підпалу біля офісу СМ в Донецьку. СММ засуджує такі дії»,— йдеться у повідомленні.

Речник Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Майкл Боцюрків заявив, що ОБСЄ залишиться в Донецьку і наразі не має планів евакуюватися.

«Ми переглянемо заходи з організації безпеки, однак місія залишається в Донецьку», - наголосив він.

За словами Боцюрківа, інцидент стався близько 2:30 цієї ночі біля готелю Park Inn by Radisson в Донецьку.

«Продовжуються слідчі дії, однак я зараз можу сказати, що 4 машини були знищені і 2-3 автомобілі отримали пошкодження. Ніхто з членів місії не постраждав», - уточнив Боцюрків, зауваживши, що місія нікого не підозрює у злочині, однак вивчає наявну інформацію.

Водночас речник Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник у неділю на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, заявив, що за підпалом автомобілів СММ стоять бойовики так званої «ДНР».

«Неважко здогадатися, чиїх рук ця справа. Ми знаємо, що представники місії ОБСЄ останнім часом дуже багато дають інформації, яка невигідна незаконним збройним формуванням, які сьогодні окупували Донецьк. Тому цілком очевидно, що це справа їх поплічників, які не зацікавлені в тому, або Україна і світова спільнота дізналися про всі незаконні дії, які чинять бойовики на окупованих ними територіях», - підкреслив він.

Схожі новини