Передплата 2024 «Добра кухня»

ОБСЄ відзначає новий виток ескалації на Донбасі

  • 13.06.2015, 17:43
  • 1 960

Ескалація насильства на Донбасі триває, повідомляє моніторингова місія ОБСЄ

Останній звіт спостерігачів фіксує різке зростання числа обстрілів - тільки у четвер вони нарахували понад 130 вибухів поблизу Донецького аеропорту.

Про це йдеться в останньому звіті місії ОБСЄ, передає Укрінформ.

Також, перебуваючи у спостережному пункті Спільного центру з контролю та координації на центральному залізничному вокзалі Донецька, співробітники ОБСЄ за п’ять годин зафіксували 250 випадків застосування стрілецької зброї, кулеметів, гранатометів та зеніток. Члени місії полишили пункт спостереження, коли у п’ятистах метрах від нього пролунав вибух.

До того ж, як вказується у звіті, в окупованій Горлівці близько 70 місцевих жителів накинулися на представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Горлівчани поводилися агресивно і критично висловлювалися на адресу представників місії, погрожуючи їм.

Представники ОБСЄ змогли залишити місце події після того, як люди зірвали прапор ОБСЄ з автомобіля і кинули його на землю.

У звіті зазначається, що інцидент стався в присутності представників Збройних Сил Росії зі складу Спільного центру з контролю і координації.

Також спостерігачі повідомили: вперше з середини травня відновили спостереження у Широкиному.

Схожі новини