Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Турчинов: "Щоб зупинити ядерний наступ Путіна, треба блокувати Босфор і відключити SWIFT"

  • 12.06.2015, 14:45
  • 1 560

Керівництво РФ розпочинає нову ядерну гонку, просуваючи на передову наступальні види ядерної зброї, що є дуже небезпечним симптомом.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю "5 каналу", передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, фактично, Росія знову розпочинає гонку ядерних озброєнь і починає просувати на передову наступальні види ядерної зброї, що є дуже небезпечним симптомом. Путін не перший раз погрожує світу ядерною палицею, і це ви знаєте, я б сказав так - симптом не дуже здорової людини. А коли ця людина керує країною, що має величезний ядерний потенціал, це є серйозною загрозою всьому світу", - сказав він.

За словами Турчинова, коли він виступає в ЗМІ, зустрічається зі своїми колегами з країн, які є стратегічними партнерами України, то постійно звертає їх увагу "на ту небезпеку, яку сьогодні несе Росія не тільки для України, а й для всього цивілізованого світу". "Росія не зупиняється на тому, що вони провели анексію Криму. Вони не просто зламали систему колективної безпеки Європи, вони хочуть змінити паритет сил. І це дуже небезпечно", - підкреслив він.

Секретар РНБО зазначив, що сьогодні Росія розміщує оперативно-тактичну ядерну зброю в Криму, що "може використовуватись в першу чергу проти європейських країн - країн-членів НАТО". Це і оперативно-тактичні ракети комплекси "Іскандер-М", бомбардувальники Ту-22М3, а також підводний флот.

На цьому тлі Турчинов вказав на те, що Туреччині, як чорноморській країні НАТО, варто замислитися над тим, щоб блокувати проходження військових кораблів РФ через Босфор. Також світова спільнота має розглянути відключення від системи SWIFT російської фінансової системи, яка підтримує та фінансує як наступальні ядерні програми, так і терористів.

Схожі новини