Передплата 2024 «Добрий господар»

Саманта Пауер прибула в Україну

  • 11.06.2015, 02:02
  • 1 454

Президент України Петро Порошенко зустрівся з представником США в Організації Об’єднаних Націй Самантою Пауер, яка прибула в Україну, щоб ознайомитися з перебігом імплементації Мінських домовленостей

Про це пише Еспресо.TVіз посиланням на прес-службу Президента України.

Президент наголосив на важливості для України підтримки з боку Ради безпеки ООН та представника США в Організації, а також на високому рівні співпраці України та США у питаннях безпеки.

"Наші найбільші очікування щодо втілення у життя Мінських угод пов’язані з підтримкою з боку Ради безпеки ООН", – заявив Петро Порошенко, нагадавши про свою зустріч 8 травня з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном та обговорення можливості залучення міжнародного миротворчого контингенту для забезпечення реалізації Мінських домовленостей.

Президент поінформував про неухильне виконання Україною своїх зобов’язань за Мінськими угодами, зокрема, про намагання започаткувати політичний процес через проведення вільних чесних виборів, та про численні порушення їх з боку бойовиків. Так, за словами Глави держави, у ситуації, коли 3 червня бойовики, що підтримуються Росією, атакували українських військових у Мар’їнці Донецької області, Україна діяла у повній відповідності до зобов’язань за Мінськими угодами та змогла відстояти Мар’їнку, продемонструвавши відповідальність.

Президент відзначив важливість відкриття в Києві офісу ООН на підтримку Мінських домовленостей, про що він домовився під час зустрічі з Пан Гі Муном, зазначивши, що це дозволить ефективно доповнити діяльність Моніторингової місії ОБСЄ.

Президент зазначив, що відкриття в Україні офісу ООН на підтримку Мінських домовленостей дозволить Організації отримувати інформацію про ситуацію у країні з першоджерела.

Президент висловив сподівання, що скоординовані зусилля дозволять Україні стати непостійним членом Ради безпеки ООН, подякувавши Саманті Пауер за її особистий вклад у відстоювання позиції України.

У свою чергу, Саманта Пауер висловила підтримку територіальній цілісності України. Вона відзначила, що прибула до України, щоб ознайомитися з перебігом виконання Мінських домовленостей, а також для сприяння відкриттю офісу ООН на підтримку Мінських домовленостей в Україні.

Схожі новини