Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Олігархи за псевдострайки отримають по руках"

  • 25.04.2015, 01:16
  • 1 027

Президент Петро Порошенко обіцяє покарати тих, хто намагається розхитати ситуацію в країні проплаченими мітингами шахтарів та тітушок.

Про це він заявив в інтерв'ю ТРК "Україна", передає кореспондент Укрінформу.

"Ті з олігархів, хто збирається тиснути на владу псевдострайками, отримає по руках. Сьогодні після відповідного оприлюднення планів щодо дестабілізації ситуації в країні я дав доручення правоохоронним органам притяти до відповідальності тих, хто збирався втілювати ці сценарії", — зазначив Президент.

Водночас, Порошенко визнав, що у вугільній галузі існують проблеми, які треба вирішувати. "За моїм дорученням були внесені зміни до державного бюджету України та передбачені 400 млн грн, які дадуть можливість погасити заборгованість перед шахтарями", — повідомив він.

За словами Президента, законне право шахтарів на протест використовують "нечисті на руку політичні сили та окремі олігархи": "Чи можемо ми дати можливість використати це право пройдисвітам, тітушкам, які не мають ніякого відношення до шахтарської галузі, і вже встановлено чисельні факти роздачі грошей за участь у акціях?".

Він запевнив, що українська влада продовжуватиме вживати рішучих кроків щодо деолігархізації країни. "Так само, як ми голосували за закон про "50+1", навівши порядок в нафтогазовій галузі, ми будемо рішуче продовжувати це і не дамо декому грабувати країну та висмоктувати з неї, як це робили 20 років, бюджетні ресурси платників податків для власного збагачення", — наголосив Порошенко.

Президент також підтвердив наміри уряду приватизувати вугільні шахти. "Шахти мають бути приватизовані, ми маємо різко збільшити ефективність та зменшити корупційність, зробивши ринок прозорим і демонополізованим", — підсумував Порошенко.

Як відомо, народний депутат Мустафа Найєм сьогодні оприлюднив документи, що доводять участь холдингу Рената Ахметова в організації протестів у Києві.

Схожі новини