Передплата 2024 «Добра кухня»

Яценюк:"У Держбюджеті - 24,5 мільярда гривень на субсидії для 15 млн. громадян"

  • 06.04.2015, 00:01
  • 1 466

Наразі субсидії отримують близько 1,2 мільйона сімей. Після підвищення тарифів ця кількість зросте до 3 мільйонів

На фінансування субсидій у Держбюджеті передбачено 24,5 мільярда гривень, наразі, за необхідності, грошей вистачить на субсидії для 15 млн. громадян. Про це в інтерв’ю "ТСН. Тиждень" заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Він зазначив, що наразі субсидії отримують близько 1,2 мільйона сімей. За словами Яценюка, після підвищення тарифів ця кількість зросте до 3 мільйонів сімей. "Ми розрахували таким чином, що нам вистачає грошей на субсидії навіть на 15 мільйонів громадян. Якщо побачимо, що не буде вистачати, — знайдемо ресурс у держбюджеті",- заявив Яценюк.

За словами прем'єра, зараз на єдиному казначейському рахунку — 32 мільярди гривень. "Рік тому, коли я обійняв посаду, у Державному казначействі було 108 тисяч гривень: Сьогодні на казначейському рахунку — 32 мільярди. Це найбільша сума з 2005 року", — заявив Яценюк. "Ми накопичили ці гроші за рахунок зміни податкової системи, за рахунок боротьби з корупцією", — зазначив він. За словами Яценюка, основні статті використання цих коштів — фінансування армії, заробітних плат і пенсій. "Друге — це фінансування субсидій для громадян України", — додав він.

Говорячи про 5 мільярдів доларів, які Україна отримала від МВФ, Яценюк зазначив: частина з них — на рахунках НБУ "для стабілізації валютного курсу". "Інша частина коштів перебуває в резервах уряду і призначена для зовнішніх виплат. Ми не витрачаємо ці кошти на соціальні потреби, не маємо права. Але ті кошти, які ми мали б платити як зовнішні зобов’язання і виплачувати кредиторам, — ми направляємо на армію, "соціалку" й субсидії", — заявив Яценюк.

Джерело: Українська правда.

Схожі новини