Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Житлові субсидії 2023−2024: що нового у порядку призначення?

Опалювальний сезон 2023−2024 — не за горами

Про зміни у порядку призначення житлових субсидій на новий опалювальний період «ВЗ» розповіла заступниця начальниці Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова.

Цього року житлові субсидії перераховуватимуть у жовтні. Автоматично, без особистого звернення, перерахують субсидії таким суб'єктам:

  • домогосподарствам, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2023 року;
  • домогосподарствам, яким вона була призначена в розмірі 0,00 грн на неопалювальний період.

Пенсійний фонд проведе розрахунок цих субсидій після того, як отримає інформацію про доходи осіб з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків. А також відповідну інформацію з реєстрів від Державної податкової служби України та Пенсійного фонду України. Також візьмуть до уваги інформацію про відсутність заборгованості за ЖКГ.

Заново звернутися щодо призначення субсидії мають громадяни, якщо вони влітку подали заяву на припинення субсидії та користувалися пільгою на оплату ЖКП, а на опалювальний період бажають знову отримувати житлову субсидію. Також заново треба звертатися за призначенням субсидії, якщо у вас відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб, зміни соціального стану тощо.

Схожі новини