Передплата 2024 «Добра кухня»

"Реформи в умовах війни не можуть бути швидкими"

  • 09.03.2015, 21:52
  • 868

Громадяни України зможуть вижити, тільки якщо будуть об'єднані, причому не тільки уряд, парламент і президент, а весь народ. Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю Першому національному.

«Україна живе в умовах війни, в умовах окупованій території. Ми повинні подивитися правді в очі. Близько 25% промислового потенціалу країни зупинено, 10% — фізично зруйновано. Витрати на оборону сьогодні складають більше 90 млрд. При цьому країна знаходить сили, щоб це забезпечити. Поки йде війна, інвестиції в Україну не прийдуть, і людям потрібно говорити правду», — сказав пан Порошенко.

За його словами, реформи не можуть бути швидкими і фактично їх проведення почалося після парламентських виборів. Президент нагадав, що після виборів швидко була сформована проєвропейська коаліція, яка працює над прийняттям необхідних для реформ рішень на законодавчому рівні.

«Ми побудуємо іншу економіку, подолаємо корупцію. Причому подолання корупції — не тільки голосування за Антикорупційне бюро або закони по боротьбі з корупцією. Корупція має конкретне прізвище, конкретне ім'я людини, яка має сидіти у в'язниці», — зазначив він.

Глава держави додав, що для цього влада приймає рішення, щоб втілити судову реформу, зокрема був проголосований закон «Про забезпечення права на справедливий суд». «Не можу змиритися з тим, що судова каста буде форпостом захисту хабарників і корупціонерів», — підкреслив пан Порошенко.

Він сподівається, що найближчим часом буде завершено формування Вищої ради юстиції, яка дозволить посилити відповідальність суддів. При цьому президент нагадав, що Верховна Рада вже зняла недоторканність з трьох суддів.

Також він підкреслив важливість медичної реформи. За словами глави держави, було поставлено завдання за два місяці показати конкретні кроки: закупівлями ліків повинні займатися не корумповані чиновники, а міжнародні організації, а також має бути скасована реєстрація ліків, які сертифіковані в США, країнах ЄС і «Великої сімки».

Схожі новини