Передплата 2024 «Добра кухня»

Як Махніцький до Ківалова махнув

Пообідати і дисертацію захистити

Ще рік тому хтось, може, і повірив би, що тодішній «свободівець» Олег Махніцький з «підрахуєм» Ківаловим на одному гектарі не сів би. Тепер же пан відставний генпрокурор ледь не з одної миски з Ківаловим їсть. В Одесі парочку на гарячому застукали.

«Махніцькій відвідав академію Ківалова, — повідомив на своїй сторінці у Facebook одеський активіст Марк Гордієнко. — Смачно пообідавши, цей полум’яний борець за свободу відбув у супроводі Серьоги-«підрахуя» у невідомому напрямку. А у четвер чи п’ятницю цей кращий кадр «Свободи» (адже тільки такого можна було призначити генпрокурором) захищатиме дисертацію».

Марк Гордієнко передав Махніцькому привіт-попередження від одеських патріотів. Обов’язково, мовляв, на захист прийдемо і за усі «подвиги» спитає­мо. «Не втікай з Одеси, — написав активіст. — Доведи, що ти крутий пацан. Не переноси захист. Виступи і скажи, що нікого не боїшся і запрошуєш усіх. Ми все одно прийдемо. Це буде сюрпризом».

Але спершу сюрприз Махніцькому влаштувала одеська журналістка Віра Запорожець. Заставши екс-«свободівця» у компанії з Ківаловим (каже, обідали у ресторані «Лекс» на території Одеської юракадемії, де Ківалов — за президента), поцікавилася у того подробицями його візиту до Одеси. І про дружбу з Ківаловим розпитувала, і про захист дисертації. А потім і відео цієї «вестибюльної» розмови в Інтернеті виклала. Видно, як, заскочений несподіваним візитом журналістки, Махніцький поспішав ретируватися, відстрілюючись на ходу виправданнями типу «зі «Свободи» давно вийшов», «Ківалова знав ще раніше», «дисертацію — а з чого ви взяли?».

Цікаво, як пан Махніцький пояснював би «шури-мури» з Ківаловим у рідному Львові? Чи, може, вирішив в Одесу перебратися, де його так гостинно «підрахуй» приймає? Причому нинішній візит Махніцького у ківаловські пенати далеко не перший. Ще будучи генпрокурором, колишній «свободівець» гостював в Одеській юракадемії, позував з Ківаловим перед камерами, приймаючи з його рук почесний знак університету. Дивно, як портрет Махніцького досі на стіні почесних докторів ківаловської юракадемії не висить. Поруч з «ликом» путінського патріарха Кирила і міліцейського екс-міністра Захарченка.

Ще будучи генпро­курором, Махніцький не гребував «бряз­кальцями» з рук Ківалова.