Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В інформаційній політиці Львівської ОДА з’явиться дороговказ – «Зелена книга змін»

  • 18.12.2014, 22:21
  • 1 301

З 2015 року жителі Львівщини будуть більш інформаційно озброєні, краще знатимуть тенденції області, події Львівської ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА вийде на новий рівень роботи. Керівництво департаменту презентувало громадськості проект — “Зелена книга змін у 2015 році”. На публічні консультації проекту, які відбулися в кафе “Комуна”, прийшло чимало представників громадських організацій, які висловили свої пропозиції до проекту, підтримали ініціативи департаменту щодо покращення інформаційного життя “Білого дому”. Консультації з експертами триватимуть до кінця 2014 року, проект запрацює з 2015 року.

Як зазначив під час презентації проекту “Зеленої книги” директор інформаційного департаменту Львівської ОДА Дмитро Посипанко, департамент має бути посередником між владою і громадськістю. Та впродовж останнього року структура виконувала статистичні функції. Це відкинуло департамент на периферію процесів, що відбувалися на Львівщині. Інформаційний департамент ЛОДА є розпорядником бюджетних коштів на дві програми — регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства на 2014-2018 роки та Обласної програми відзначення у Львівській області свят державного, регіонального, місцевого значення, пам’ятних дат та історичних подій на 2014-2016 роки. “Наступного року хочемо взятися за реалізацію двох десятків програм і закликаємо громадські організації до співпраці, — наголосив Дмитро Посипанко. — Ми за те, щоб консультації з владою проводити не кулуарно, а публічно. У проекті бюджету на наступний рік буде передбачено 400 тисяч гривень на фінансову підтримку проектів і програм”.

Згідно з проектом “Зеленої книги”, наступного року департамент інформаційної політики Львівської ОДА працюватиме у п’ятьох напрямах: кардинальна зміна філософії відзначення на Львівщині свят регіонального та місцевого значення, сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства в області, зміна механізму підтримки місцевих книговидавців (запровадження прозорої та якісної системи книгорозповсюдження, промоція читання друкованої книги в області), створення якісної системи аналізу та інформування про суспільно-політичні процеси області, проведення обласних програм, розпорядником яких є департамент інформаційної політики.

Видатки на відзначення в області свят планують скоротити на 20%. За гроші обласної скарбниці будуть фінансувати лише заходи державного значення та найвизначніші заходи регіонального рівня.

“Цього року працівники департаменту вперше презентують стратегічну місію роботи на 2015 рік, — зауважив Дмитро Посипанко в коментарі для “ВЗ”. — 2014 рік показав, що у всьому треба багато чого змінювати. Вирішили почати з себе, запланували п’ять амбітних цілей, хочемо покращити інформаційну складову своєї діяльності. У “Зеленій книзі” представлено чіткі терміни та заходи, які хочемо реалізувати. Запросили до обговорень представників громадських організацій, які мають своє бачення, альтернативні думки з цього приводу”.

За його словами, над проектом “Зеленої книги змін у 2015 році” працювали працівники департаменту. За основу брали європейський досвід роботи. У перспективі — підготовка “Білої книги змін”. Документ буде містити конкретні заходи роботи, виконавців, дати реалізації. Його теж винесуть на громадське обговорення. “Біла книга” матиме більше розділів, ніж попередня — “Зелена книга змін”.

“У департаменті інформаційної політики Львівської ОДА працює 21 особа, а має працювати 24, — продовжує розмову Дмитро Посипанко. — У Львівській ОДА — це наймолодший департамент. Більшість працівників структури — випуск­ники університетів. Відходимо від “совкових” ідей роботи, працюємо за європейським принципом”.

Схожі новини