Передплата 2024 ВЗ

Ситуація під Радою напружена, чутно вибухи

  • 14.10.2014, 15:50
  • 1 295

Учасники маршу на честь дня створення Української повстанської армії, організованого ВО «Свобода», дійшли до площі під Верховною Радою України.

У ході мітингу, який вирушив з Майдану Незалежності, кількість учасників зросла.

Про це передає Укрінформ.

Наразі ситуація під будівлею парламенту стає напруженою, чутно вибухи.

Активісти скандують «Слава Україні — Героям Слава» та вимагають визнання ОУН-УПА борцями за незалежність Української держави.

Громадський спокій оберігають велика кількість правоохоронців.

"Під Верховною Радою почали кидати петарди та димові шашки. Міліція одягла шоломи і стоїть в повній бойовій готовності",- повідомляє Еспресо tv.

Серед мітингумальників є молодики, які прийшли з парку Шевченка. Вони називають себе українськими націоналістами і заявляють, що їх дістала ситуація і вони прийшли до парламенту, щоб визволити політичних в’язнів.

Крім того там присутня символіка "Правого сектору" та Всеукраїнського об’єднання "Свобода". Активісти вимагають, щоб воїнів-визволителів УПА визнали вооючою стороною у Другій світовій війні.

Народний депутат Леонід Ємець написав у Фейсбуці, що на вікнах Верховної ради з'явився кульовий отвір. За інформацією очевидців, скло було розбите в результаті "пострілу" з рогатки металевою кулькою.

Згодом у вікна Верховної Ради почали стріляти з помпової зброї.

Охорона попросила всіх журналістів відійти від вікон і закрити їх шторами, повідомляє Укрінформ.

Схожі новини