Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тристороння контактна група в Мінську домовилася про звільнення заручників

  • 01.08.2014, 13:11
  • 966

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Сході України на консультаціях з представниками самопроголошених Донецькій і Луганській "народних республік" в Мінську домовилася провести наступну зустріч наступного тижня

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на ОБСЄ.

"Контактна група погодилася з представниками сепаратистських груп, що вони проведуть ще одну зустріч наступного тижня", — наголошується в повідомленні.

В ході мінської зустрічі сторони домовилися про першочергове звільнення значної кількості заручників та інших захоплених незаконними збройними формуваннями на Донбасі осіб.

Крім того, контактна група домовилася про створення ОБСЄ механізму спостереження і контролю одночасно з набранням чинності угоди про припинення вогню. Також, як зазначається, досягнута домовленість про контроль кордону між Україною і Російською Федерацією.

Учасники зустрічі також обговорили ситуацію навколо місця катастрофи малазійського авіалайнера і висловили підтримку безпечного доступу міжнародних слідчих до місця події доки не будуть завершені слідчі заходи.

Схожі новини