Передплата 2024 ВЗ

Яценюк: "Опозиція готова рятувати країну за певних умов"

  • 01.02.2014, 21:44
  • 781

План врегулювання політичної кризи, який українська опозиція обговорює з західними партнерами, складається з чотирьох пунктів

Про це заявив голова Політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк після зустрічі з Держсекретарем США Джоном Керрі та високопосадовцями ЄС, повідомляє прес-служба партії.

За словами Яценюка, "перший пункт — зупинка насильства в Україні, друге — звільнення заручників, третє — розслідування фактів викрадення, побиття, тортур і вбивства українців, четверте — проведення конституційної реформи та повернення до парламентсько-президентської республіки".

"Після конституційної реформи і після отримання повноти відповідальності за справи в країні — це проведення виборів і забезпечення їх чесності та прозорості", — додав він.

Також Яценюк заявив, що піднімається питання економічного пакету: "У випадку, якщо буде проведена конституційна реформа, Україна зможе отримати економічний пакет, якщо українська опозиція отримає всю повноту відповідальності за справи в країні".

Говорячи про розмір економічного пакету, Яценюк зазначив: "Мінімальна сума, яка необхідна, щоб стабілізувати ситуацію в Україні, — це $15 мільярдів. Це мінімум. Це і широка програма підтримки МВФ, і макрофінансова допомога ЄС і інших міжнародних інституцій".

Також він наголосив, що такий пакет може бути запропонований тільки новому українському уряду в тому випадку, якщо нова українська опозиція після конституційної реформи отримає всю повноту влади.

"Ми не беремо участі в торгах за посаду прем’єр-міністра, і не потрібно купувати опозицію посадою. Якщо мова іде про те, що треба врятувати країну і цей уряд не здатний це робити, ми готові це робити, але за умови виконання чотирьох пунктів", — заявив Яценюк.

Схожі новини