Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кличко звинуватив ГПУ в маніпуляції фактами про побиття Євромайдану

  • 21.12.2013, 18:13
  • 911

Лідер УДАРу Віталій Кличко заявив, що Генеральна прокуратура відверто маніпулює фактами щодо акцій протесту, які відбуваються в Києві і робить все, щоб безпосередні винуватці побиття мітингувальників уникнули відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Ми всі стали свідками того, що Генпрокуратура маніпулює фактами. Те, що сьогодні відбулося, ще раз підтверджує, що ні суди, ні прокуратура ніколи не матимуть підтримки людей, бо займаються маніпуляціями", — сказав Кличко, коментуючи виступ вчора в парламенті генерального прокурора України Віктора Пшонки.

За його словами, прокуратура зробила маніпулятивну відеодобірку, мета якої — показати, нібито мітингувальники самі винні. Кличко підкреслив, що це вкотре свідчить, що влада не збирається притягати винних до відповідальності. Лідер УДАРу наголосив, що практично всі зіткнення, які відбулися, були спровоковані "тітушкамі", які працюють на владу.

"Я неодноразово бачив, як у бік мирних учасників акцій протесту летіло каміння з-за спин правоохоронців. І кидали каміння люди в цивільному одязі", — сказав Кличко.

"Сьогодні з боку прокуратури відбулося промивання мізків в дусі кращих радянських часів. І це ще раз показує, що у народу України єдиний вихід — перезавантаження влади. Дострокові вибори президента і парламенту", — підкреслив Кличко.

Нагадаємо, у своїй доповіді в парламенті Пшонка заявив, що співробітники "Беркута" тільки в окремих одиничних випадках перевищили свої повноваження під час подій на Майдані в ніч на 30 листопада, застосувавши зайву силу щодо мітингувальників.

Схожі новини