Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна йде на серйозний "прогин" у бік росіян

  • 17.12.2013, 23:54
  • 1 143

Отже, Росія і Україна підписали:

— План дій з врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі на 2013-2014 роки ;

— Угода про реалізацію заходів держпідтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан- 124 з двигунами Д- 18Т та їх модифікаціями ;

— Протокол між урядами РФ і України про поставки товарів за виробничою кооперацією в 2014 році;

— Міжурядову угоду про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Після зустрічі з Путіним Янукович відмовився говорити з пресою. Зате росіяни повідомили, що питання створення газотранспортного консорціуму на зустрічі не обговорювалося. Проте при цьому " Газпром " знизив для "Нафтогазу " ціну на газ до 268,5 дол за тис кубометрів.

"Газпром " і " Нафтогаз" підписали доповнення, яке дає можливість " Газпрому", що він і має намір робити, — продавати Україні газ за ціною 268,5 дол за тис кубів ", — сказав Путін.

А ще Росія надала Україні комерційний кредит на 15 млрд дол

В офіційних новинах немає найголовнішого — що саме Янукович пообіцяв Росії взамін, і чи буде тепер хоч здалеку звучати " європейська " тема в Україні. Нагадаємо, з якими очікуваннями він поїхав до Москви.

Перше і головне — можлива зміна посередника у схемі постачання газу в Україну. У тандем " Нафтогазу " та фірми Ostchem Дмитра Фірташа може влитися третій гравець — " ВЕТЕК " Сергія Курченко, якого вважають наближеним до сина президента Олександра Януковича.

Друге — міністр енергетики України Едуард Ставицький вже пообіцяв, що Україна отримає велику знижку при купівлі газу.

Третє — Україна нібито отримає від Росії кредит — 15 млрд дол

Четверте — значні вкладення росіян в українську промисловість: авіаційну, суднобудівну, космічну та військову.

Вже сам перелік пунктів зустрічі наводить на думку, що Україна йде на серйозний " прогин " у бік росіян. Єдиний митний простір не буде створена, але економіка буде поставлена ??в залежність від волі Москви.

Як мінімум, тому, що росіяни не зобов'язані допомагати Україні, і вже через короткий термін країну очікують дефолт і глибоке падіння рівня життя населення.

Значить, Україна просить про допомогу. Значить, вона напевно готова йти на поступки Росії.

Які саме поступки — з наявних документів зрозуміти неможливо. Швидше за все, вони є лише фасадом для зовсім інших домовленостей. Таємних.