Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Винних знайдено! За розгін Євромайдану покарають Попова, Сівковича і Коряка

  • 14.12.2013, 22:19
  • 1 021

Президент України Віктор Янукович відсторонив від посад заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України В.Сівковича та голову Київської міської державної адміністрації О.Попова за клопотаннями Генеральної прокуратури України у зв’язку з підозрою у причетності зазначених посадових осіб до порушення конституційних прав громадян, які 30 листопада 2013 року перебували на Майдані Незалежності в м. Києві.

Президент сподівається, що Генеральна прокуратура об’єктивно та всебічно проведе розслідування цих подій і запропонує суспільству конкретні юридичні заходи реагування на допущені протиправні дії.

Глава держави також пропонує правоохоронним органам провести розслідування відкрито і прозоро та поставити крапку в цьому питанні.

Президент звертає увагу, що для жодних посадових осіб держави не повинно бути винятків у питаннях відповідальності за вчинення незаконних дій.

У свою чергу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що саме вони та ще начальник київської міліції Валерій Коряк та його застурник Петро Федчук давали команду бити студентів.

"Коряк, Сівкович і Попов, за версією ГПУ, давали команду бити студентів. ГПУ просить узяти їх під домашній арешт. Це попередні результати розслідування", — заявив Пшонка.

"Володимиру Сівковичу, Олександру Попову вже вручена підозра в перевищенні влади й службових повноважень", — заявив Пшонка.

"Учора я особисто поінформував про це главу держави… Президент дав згоду і на внесення подання про відсторонення цих осіб із займаних посад", — заявив генпрокурор.

"Сьогодні і Валерій Коряк, і його заступник Петро Федчук також сповіщені про підозру в перевищенні влади й службових повноважень. Усім цим чотирьом особам буде вибрана запобіжний захід. Ставитися питання про застосування у відношенні їх домашнього арешту", — додав він.

Генпрокурор зазначив, що слідство встановило, що в ніч із 29 на 30 листопада в кабінеті Коряка перебували Сівкович і Попов.

Джерело: Українська правда

Схожі новини