Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україну прибула переговорна група Європейського союзу

  • 08.12.2013, 12:51
  • 787

В Україну прибула переговорна група Європейського Союзу для пошуку шляхів виходу із ситуації, що склалася в країні.

Про це повідомив депутата Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський.

«Ми приїхали підтримати людей на Майдані», — зазначив європарламентарій.

Він висловив переконання, що саме непідписання угоди про асоціацію України та ЄС призвело до масових протестів у країні.

«І ми віримо, що українці повинні бути в Європі. Ми хочемо обговорити ситуацію, яка склалася. Група переговірників приїхала в Україну для пошуку шляхів виходу із ситуації, що склалася», — сказав Саріуш-Вольський.

Він також зазначив, що європарламентарі засуджують агресію, яка була використана проти людей з боку правоохоронних органів на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада.

«Ми закликаємо розслідувати цю справу і звільнити затриманих. Ми просимо обидві сторони знайти вихід із ситуації мирним шляхом. Ми також підтримуємо волю людей про позачергові вибори в Україні. І ми закликаємо Росію не чинити тиск на Україну», — додав європарламентарій.

Він також підкреслив, «що якщо цей уряд і цей президент підпишуть угоду про асоціацію з ЄС, Європарламент зробить усе можливе, щоб вона якомога швидше була імплементована». «Ми ще раз говоримо — двері відкриті», — сказав Саріуш-Вольський.

Джерело: УНІАН

Схожі новини